Junior Messias: Από οικοδόμος και ντελιβεράς ήρωας της μιας βραδιάς στη Μίλαν

Junior Messias: Από οικοδόμος και ντελιβεράς ήρωας της μιας βραδιάς στη Μίλαν

Το «Wanda Metropolitano» έχει σηκωθεί στο πόδι, καθώς στο κρίσιμο ματς με τη Μίλαν η Ατλέτικο θέλει μόνο τη νίκη, όπως κι η αντίπαλός της, ενώ το ρολόι δείχνει το 87ο λεπτό και είμαστε στο 0-0.

Στο 87΄ ο Κεσί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μεσίας Τζούνιορ ως άλλος… ποδοσφαιρικός Μεσσίας, υψώθηκε στον αέρα για να στείλει λυτρωτικά τη μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ με καρφωτή κεφαλιά, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Το παραμύθι είχε λάβει τέλος, καθώς η καλή νεράιδα του 30χρονου Βραζιλιάνου τον έκανε από χαμάλη, πρίγκιπα μιας ολόκληρης ομάδας.

Πιο χαμηλά δεν γίνεται

Ο Ζούνιορ Μεσίας μέχρι το 2015 ήταν ένας 24χρονος οικονομικός μετανάστης από τη Βραζιλία που έκανε δουλειές του ποδαριού και ονειρευόταν μια καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ Έζιο Ρόσι τον εντόπισε και δειλά δειλά ξεκίνησε από μια ερασιτεχνική ομάδα, την Καζάλε, να παίζει ποδόσφαιρο.

Βέβαια, ο Μεσίας δεν ζούσε από το ποδόσφαιρο, απλά έκανε το χόμπι του. Εργαζόταν όπου έβρισκε. Κουβαλούσε τούβλα σε οικοδομές, συμμετείχε σε κατεδαφίσεις κτιρίων και έκανε delivery οικιακές συσκευές.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός το 2017 πήρε μεταγραφή για την Γκοτσάνο, μια ομάδα Δ’ Εθνικής στην Ιταλία κι έκανε ντεμπούτο ως επαγγελματίας παίκτης, μόλις πριν από τρία χρόνια.

Ανεβαίνοντας σκαλοπάτι

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Κροτόνε και τον Ιανουάριο του 2019 πήγε στην ομάδα της Serie B. Tη σεζόν 2019-20 ήταν από τους πρωταγωνιστές της ανόδου της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία σκοράροντας 6 γκολ.

Την περσινή περίοδο ήταν καταλυτικός για την ομάδα, καθώς σε 37 συμμετοχές σημείωσε 9 γκολ και έδωσε 5 ασίστ. Κάπως έτσι το καλοκαίρι ήρθε και η μεταγραφή του στη Μίλαν ως δανεικός για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς.

«Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

Ο Ζούνιορ Μεσίας φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο ως αλλαγή στη νίκη με 3-2 επί της Αταλάντα.

Χθες το βράδυ μπήκε αλλαγή στο 65’ και έγραψε ιστορία. Στην πρώτη του συμμετοχή στο Champions League, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με δικό του γκολ.

Πανηγυρίζοντας, σηκώνει τα χέρια του και δείχνει προς τον ουρανό, προτού γίνει ένα κουβάρι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες που κάνουν σαν τρελοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικά παραμύθια με happy end;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.