Άλλος ένας Αφρικανός ποδοσφαιριστής με ψεύτικη ηλικία

Τους ανθρώπους της Πόρτο που αγωνίζεται ο Μπεμπά απασχολεί για μία ακόμη φορά ο μπακ που έγινε γνωστός στην Ευρώπη με τη φανέλα της Άντερλεχτ, μιας και όπως φαίνεται εξακολουθεί να κυριαρχεί ένας χάος γύρω από την ακριβή χρονολογία γέννησής του.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει το 2013 γύρω από τον Σανκέλ Μπεμπά όταν εκείνος ήταν ακόμα στο Βέλγιο, είχε αποδειχθεί πως αναφέρονταν στα χαρτιά του ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, με την πιο παλιά τον Αύγουστο του 1998. Όπερ σημαίνει πως σε αυτό το σενάριο σήμερα είναι 33.

Το θέμα είχε ξεχαστεί όταν ο Κονγκολέζος είχε υπογράψει στη Νιούκαστλ το 2015 και είχε υποβληθεί σε εξετάσεις στα οστά του για να φανεί η ηλικία του, με τα αποτελέσματα να λένε πως είχε όντως γεννηθεί το 1994 όπως υποστηρίζει και ο ίδιος.

Τώρα όμως, σύμφωνα με πορτογαλικό Μέσο, ο ίδιος ο Μπεμπά φέρεται να δήλωσε τώρα σε μερικούς φίλους του πως είναι γεννημένος το 1990, δηλαδή 31 ετών και όχι 27 όπως και είναι περασμένος στα έγγραφα των «δράκων». Ούτε καν το 1991, όπως τον είχε δηλώσει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κονγκό πριν περίπου μία δεκαετία για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω αποδείξει ποια είναι η αλήθεια με τις εξετάσεις που μου έκαναν στα οστά μου. Ο κόσμος στην Αφρική, εγώ και η οικογένειά μου ξέρουμε ότι ο Σανκέλ Μπεμπά είναι γεννημένος στις 8 Αυγούστου του 1994 και αυτό είναι που μετράει. Μερικές φορές στην Αφρική οι άνθρωποι προσπαθούν να σου κάνουν κακό και να βλάψουν την καριέρα σου όταν σε βλέπουν να τα πας καλά. Το μόνο που με νοιάζει εμένα είναι να βγαίνω στο γήπεδο και να παίζω ποδόσφαιρο κι αυτό είναι που θα έπρεπε να νοιάζει και τους υπόλοιπους», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2015, την περίοδο μετά τα τεστ.