ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παραιτείται απ’ την Ομοσπονδία της Χιλής για να γίνει πληροφοριοδότης του FBI για τα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα

Παραιτείται απ’ την Ομοσπονδία της Χιλής για να γίνει πληροφοριοδότης του FBI για τα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα

Την απόφαση να αφήσει την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Χιλής πήρε ο Σέρχιο Χάντουε, προκειμένου να γίνει πληροφοριοδότης του FBI αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων La Tercera και El Mercurio, ο Χαντούε αναχώρησε από το Σαντιάγκο με προορισμό τις ΗΠΑ, για να συμμετέχει στην παραπάνω έρευνα, με στέλεχος της Ομοσπονδίας να τονίζει ότι “δεν πήγε για διακοπές”.

Παράλληλα, ο ίδιος άνθρωπος υπογράμμισε ότι “ο Χάντουε θα επιστρέψει στη Χιλή στις 10 Μαΐου του νέου έτους. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως προστατευόμενος μάρτυρας του FBI”.

Οι εφέσεις που είχαν ασκήσει οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί για τις τιμωρίες που τους έχουν επιβληθεί και τους απαγορεύουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο μέχρι και τον Φεβρουάριο, απορρίφθηκαν.

Οι δύο ισχυροί άνδρες των FIFA και UEFA είχαν τιμωρηθεί για δοσοληψία 1,3 εκατ. λιρών που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Γάλλου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο ισχυρισμός του Πλατινί ήταν πως πρόκειται για καθ’ όλα νόμιμη καταβολή του μισθού του για συνεργασία που είχε με τον Μπλάτερ, όμως δεν έπεισε την Επιτροπή Ηθικής και τις Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες.

Οι εφέσεις που ασκήθηκαν δεν έγιναν δεκτές από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, με τις ελπίδες του Πλατινί, πλέον, όσον αφορά τη συμμετοχή του στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να ελαχιστοποιούνται…

Όσον αφορά τον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να απορρίψει την έφεσή του για τον τρίμηνο αποκλεισμό του από το ποδόσφαιρο.

Ο Ελβετός παράγοντας αφήνει αιχμές κατά της επιτροπής για την καθυστερημένη δημοσιοποίηση της απόφασής της, ενώ τονίζει ότι θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά του αναφορικά με τις κατηγορίες περί παράνομης δοσοληψίας με τον Μισέλ Πλατινί.

“Ο πρόεδρος Μπλάτερ είναι απογοητευμένος από τη σημερινή απόφαση της επιτροπής εφέσεων σχετικά με την προσωρινή αναστολή του. Από τις διαδικασίες δεν φάνηκε κανένα στοιχείο περί κινήτρου ή πρόθεσης για οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στη FIFA και τον Μισέλ Πλατινί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιτροπή εφέσεων πήρε αυτή την απόφαση στις 3 Νοεμβρίου, αλλά αυτή γνωστοποιήθηκε σήμερα, δύο εβδομάδες αργότερα. Ο πρόεδρος Μπλάτερ δεσμεύεται να «καθαρίσει» το όνομά του και ελπίζει ότι αυτή η ανεξήγητη καθυστέρηση δεν αποτελεί προσπάθεια για να απορριφθεί, για αυτή την εκλογική διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.