Χωρίς κίνητρο ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Καμπάλα και αποδοκιμάστηκε στην Τούμπα

Χωρίς κίνητρο ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Καμπάλα και αποδοκιμάστηκε στην Τούμπα

Χωρίς νίκη έμεινε ο ΠΑΟΚ στο Europa League, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την ουραγό του ομίλου Καμπάλα. Το 0-0 στην Τούμπα, ήλθε σαν επιστέγασμα της κακής αγωνιστικής παρουσίας του «δικέφαλου του βορρά». Καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των Θεσσαλονικέων έπαιξε το γεγονός της απουσίας κινήτρου, καθώς οι παίκτες γνώριζαν πριν τη σέντρα, ότι ακόμη και με νίκη η πρόκριση ήταν χαμένη.«Πάρτε το πρέφα εμείς θα πάρουμε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ»… τρόλαρε η εξέδρα…

Αν και ξεκίνησαν ενθαρρυντικά -με καλό ρυθμό- οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην τελική πάσα και δεν μπορούσε να βγάλει τελική, ενώ η Καμπάλα είδε τον Γλύκο να της στερεί με εξαιρετική απόκρουση (13’) το 1-0. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, συνέχιζε να μην μπορεί να την βάλει στην περιοχή του Μπεζοτόζνι, ο οποίος δεν είχε καθόλου δουλειά. Από την πλευρά τους, οι Αζέροι έμειναν «ταμπουρωμένοι» και δεν ανησύχησαν στις αντεπιθέσεις τους την αντίπαλη άμυνα. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η ομάδα του Τούντορ ζωήρεψε και πρεσάροντας ψηλά έγινε κάπως πιο απειλητική αλλά της έλειψε η «καθαρή» ευκαιρία με αποτέλεσμα το 0-0 να μην αλλάξει. Ενδεικτικό της εικόνας της ομάδας του Τούντορ, ήταν οι αποδοκιμασίες των οπαδών της στο φινάλε του ημιχρόνου. 

Η έλλειψη φαντασίας συνέχιζε να «πονοκεφαλιάζει» τον Τούντορ, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει κάποια λύση απ’ τον πάγκο. Έτσι, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να πάρει το ματς αξιοποιώντας ατομικά τους παίκτες του, όμως Μακ, Ροντρίγκες και Τζιόλης δεν σημάδεψαν σωστά.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων επέστρεψαν οι δύο ομάδες από τα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι, χωρίς να αλλάξουν ιδιαίτερα την εικόνα τους, άγγιξαν το γκολ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όμως ο Σάμπο πέταξε στα… σκουπίδια την μπαλιά «πάρε βάλε» Μπερμπάτοφ. Όσον αφορά τους παίκτες του Γκρίγκορτσουκ, παρέμειναν «οχυρωμένοι» μπροστά απ’ την εστία τους και η πιθανότητα απειλής του Γλύκου πέρασε σε δεύτερη μοίρα. 

Η δημιουργία φάσεων και κατ’ επέκταση το πολυπόθητο γκολ συνέχιζαν να αποτελούν το βασικό πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς, που άρχισαν να απειλούν με ατομικές ενέργειες. Πρώτα ο Ροντρίγκες (64’) κι εν συνεχεία ο Μακ (75’) προσπάθησαν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, όμως δεν μπόρεσαν να τελειώσουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα, ο Τζιόλης προσπάθησε κι αυτός να βρει το γκολ της λύτρωσης, όμως δεν τα κατάφερε και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος. 

Τον αγώνα διηύθυνε ο Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης, Κίτσιου (78’ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες, Πέλκας (46’ Σάμπο), Μακ, Μπερμπάτοφ (71’ Μυστακίδης) 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καμπάλα (Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ): Μπεζοτόζνι, Ρικαρντίνιο, Ράφαελ, Στάνκοβιτς, Σαντίκοφ, Ντασντάμιροφ, Ζαργκάροφ (83’ Μιρζαμπέκοφ), Γκάι, Ζεκ, Αντόνοβ, Ζένιοφ (77’ Ζαβάντοφ) 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.