Αυτό είναι είδηση: Έχασε η Μπάγερν (3-1 από την Γκλάνμπαχ)

Αυτό είναι είδηση: Έχασε η Μπάγερν (3-1 από την Γκλάνμπαχ)

Κι όμως. Χάνει και η Μπάγερν. Οι Βαυαροί, επηρεασμένοι από τις σημαντικές απουσίες, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην φετινή Bundesliga με 3-1 από την Γκλάντμπαχ στο «Borussia Park».

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο πρώτο ημίχρονο δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερα ρίσκα και οι παίκτες του Σούμπερτ το εκμεταλλεύτηκαν. Με σκόρερ των Βεντστο 54ο λεπτό η Γκλάντμπαχ άνοιξε το σκορ. Η Μπάγερν πίεσε, ζόρισε την άμυνα το Σόμερ, που όμως άντεξε και «χτύπησε» ξανά. Τα «πουλάρια» με τον Στιντλ στο 66’ έκαναν το 2-0 και με τους Βαυαρούς «ζαλισμένους» έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Τζόνσον, δύο λεπτά αργότερα (68’). Το γκολ της τιμής για την ομάδα του Γκουαρντιόλα σημείωσε ο Φρανκ Ριμπερί στο 81’ φτάνοντας τα 105 τέρματα στην 300ή του συμμετοχή. 

Όσους νόμιζαν πως «παράτησε» την υπόθεση τίτλος, η Ντόρτμουντ φρόντισε να τους διαψεύσει. Η ομάδα του Τούχελ πήρε παλικαρίσιο «διπλό» στην «Volkswagen Arena» και πλησίασε την Μπάγερν στους 5 βαθμούς, έπειτα από 15 αγωνιστικές. 

Οι Βεστφαλοί δεν επηρεάστηκαν από την απουσία του κεντρικού αμυντικού διδύμου τους (Χούμελς-Παπασταθόπουλος) κι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκο Ρόις στο 32ο λεπτό. Ενώ το ο χρόνος έδειχνε να περνάει ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι «λύκοι» έδειχναν πως θα έσωναν τον βαθμό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντρίγκες στο 90+1’. Το παιχνίδι όμως είχε πολύ… μέλλον ακόμη. Δύο λεπτά αργότερα κι έπειτα από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια ο Καγκάβα σημείωσε δεύτερο γκολ για την Ντόρτμουντ, που κατάφερε να βγει τελικά ασπροπρόσωπη. 

Συνεχίζει να ζει με το ευρωπαϊκό όνειρο η Χέρτα. Οι Βερολινέζοι επικράτησαν 2-1 στην πρωτεύουσα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, που για ακόμη ένα ματς δεν είχε καλή εικόνα, ενώ αγωνίστηκε από το 17ο λεπτό με αριθμητικό μειονέκτημα. 

Από τα υπόλοιπα μεσημεριανά ματς το Σάββατο ξεχώρισε η τεράστια νίκη της Μάιντς στην έδρα του Αμβούργου με σκορ 3-1. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής 

Παρασκευή 4/12 

Σάλκε-Ανόβερο 3-1 

(51’ πέν. Γκάις, 73’ Χούντελααρ, 83’ Ντι Σάντο – 81’ Σεντ-Μάξιμιν) 

Σάββατο 5/12 (16.30) 

Γκλάντμπαχ- Μπάγερν Μονάχου 3-1 

(54′ Βεντ, 66′ Στιντλ, 68′ Τζόνσον – 81′ Ριμπερί) 

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 2-1 

(7΄ Νταριντά, 60′ Μπρουκς – 29′ Τσιτσαρίτο) 

Αμβούργο-Μάιντς 1-3 

(90′ Ντζουρού – 16′,51′ Σαμπέιρο, 76′ Κλέμενς) 

Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 0-1 

(64′ Μπομπαντίγια) 

Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ 1-1 

(66′ Ρότζερ – 90+6′ Ουτχ) 

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-2 

(90+1′ Ροντρίγκες – 32′ Ρόις, 90+3′ Καγκάβα) 

Κυριακή 6/12 

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης (16:30) 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντάρμσταντ (18:30)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.