Στην κορυφή η Ανόρθωση μετά την εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ 1-0 απ’ τον Απόλλωνα Λεμεσού

Στην κορυφή η Ανόρθωση μετά την εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ 1-0 απ’ τον Απόλλωνα Λεμεσού

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Κύπρου προέκυψε μετά την 13η αγωνιστική. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από τον Απόλλωνα Λεμεσού και «γκρεμίστηκε» από το ρετιρέ. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, παρότι έκανε μέτρια εμφάνιση, θα μπορούσε να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η κεφαλιά του Καβενάγκι σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γκιέ στο 58’ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, που κράτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 

Την ήττα του ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Ανόρθωση. Οι αλλαγές του προπονητή της «Κυρίας» στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Παραλίμνι ήταν καταλυτικές , αφού οι παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο πέτυχαν τα δύο γκολ που έδωσαν τη νίκη με 2-0 επί της Ένωσης. Ο Ν’ Ντλοβού άνοιξε το σκορ στο 76’ με πέναλτι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρτίνες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Έτσι, η Ανόρθωση έφτασε τους 30 βαθμούς και πέρασε στην πρώτη θέση, έχοντας έναν περισσότερο από τους «γαλαζοκίτρινους». 

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, ο Άρης Λεμεσού νίκησε 2-0 την Αγία Νάπα στο «Τσίρειο» και την… βύθισε ακόμη περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, ο Μπόνιφεϊς άνοιξε το σκορ στο 68’ και ο Αουρέλιο με πέναλτι στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. 

Αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής 

Σάββατο 5/12 

Παραλίμνι-Ανόρθωση 0-2 

(76’ πεν. Ν’ Ντλοβού, 90+2’ Μαρτίνες) 

Άρης Λεμεσού-Αγία Νάπα 2-0 

(68’ Μπόνιφεϊς, 90+1’ πεν. Αουρέλιο) 

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού 0-1 

(58’ Γκιέ) 

Κυριακή 6/12 

Πάφος-Δόξα Κατωκοπιάς (16.00) 

Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός Άχνας (17.00) 

ΑΕ Λεμεσού-Ομόνοια (18.00) 

Δευτέρα 7/12 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ Λάρνακας-Ερμής Αραδίππου (19.00)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.