Η Άρσεναλ σκαρφάλωσε δεύτερη, πίσω από την Λέστερ κι έρχεται για τον τελικό στο Φάληρο

Η Άρσεναλ σκαρφάλωσε δεύτερη, πίσω από την Λέστερ κι έρχεται για τον τελικό στο Φάληρο

Η Άρσεναλ νίκησε 3-1 την Σάντερλαντ στο Emirates και έρχεται στην Ελλάδα για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό ανεβασμένη, αφού σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την Λέστερ.

Αν και το 3-1 δεν ήταν τόσο… χαλαρό όσο μπορεί να φαίνεται, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ έκανε τη δουλειά εντός έδρας και εκμεταλλευόμενη τις απώλειες των κλαμπ του Μάντσεστερ, βλέπει την πλάτη μόνο της τρομερής… Λέστερ που πάει τρένο. Για τους Gunners το σκορ άνοιξε ένας πρώην άσος του Ολυμπικού, ο Ζοέλ Κάμπελ, ο οποίος ίσως έχει ήδη κερδίσει φανέλα βασικού για το μεγάλο ματς στο Φάληρο. Το πρώτο μέρος πάντως δεν έκλεισε όπως θα το ήθελαν οι της Άρσεναλ, αφού στο 45’ μετά το φάουλ του Μ’ Βιλά ο Ζιρού έκανε αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες της Σάντερλαντ. Νίκησε τον Τσεχ για το 1-1.

Στην επανάληψη, η Σάντερλαντ είχε δύο πολύ καλές φάσεις κολλητά με το σκορ στο 1-1. Στο 57’ ο Τσεχ έπεσε για να βγάλει στη γωνία του το καλό αριστερό του Φλέτσερ και από το κόρνερ ξανά ο Τσέχος μπλόκαρε πάνω στη γραμμή την προβολή του επιθετικού των φιλοξενούμενων μετά την πρώτη κεφαλιά του Τοϊβόνεν. 

Στο 63’ ο Ζιρού έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Υστερα από όμορφη πάσα του Ράμσεϊ από αριστερά, με έξυπνη κεφαλιά νίκησε τον Παντιλιμόν για το 2-1. Στο 75’ ο Γουότμορ θα μπορούσε να έχει παγώσει το Emirates αλλά μόνο από πλάγια έκανε αδύναμο τελείωμα και ο Τσεχ μπλόκαρε και ο Βενγκέρ θέλοντας να ξεκουράσει τους επιθετικούς του και έχοντας πολλές απουσίες έβαλε πλάγιους μπακ (Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν) σε θέση εξτρέμ.

Παρόλα αυτά, η Σάντερλαντ είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία με τον Φαν Άνχολτ να φεύγει αριστερά, όμως στο τετ-α-τετ με τον Τσεχ πλάσαρε άουτ. Στο 91’ ο Οζίλ θα μπορούσε να έχει πιστωθεί ακόμα μία ασίστ αλλά ο Ράμσεϊ σούταρε πάνω στον Παντιλιμόν, για να κάνει τελικά το 3-1 στο 93’ από κοντά ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μονρεάλ, Κονσιελνί, Μερτεζάκερ, Μπεγιερίν, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν (64’ Γουόλκοτ), Κάμπελ (76’ Γκιμπς), Οζίλ, Ζιρού (80’ Τσέιμπερς).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σάντερλαντ (Σαμ Αλαρνταϊς): Παντιλιμόν, Κοάτες, Ο’ Σέι, Καμπούλ, Φαν Ανχολτ, Γιεντλίν, Μ’ Βιλά, Τοϊβόνεν (62’ Ρόντγουελ), Γουότμορ, Μπορίνι (67’ Ανταμ Τζόνσον), Φλέτσερ (67’ Λενς).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.