ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Νιούκαστλ έκανε την έκπληξη και κέρδισε 2-0 την Λίβερπουλ του Κλοπ

Η Νιούκαστλ έκανε την έκπληξη και κέρδισε 2-0 την Λίβερπουλ του Κλοπ

Μπορεί να ήταν προτελευταία, μπορεί να αντιμετώπιζε τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά η Νιούκαστλ έφτασε στην εντός έδρας νίκη (2-0). 

Όταν μετά το πέρας 15 αγωνιστικών μετράς μόλις δύο νίκες, όταν την προηγούμενη αγωνιστική έχεις δεχθεί 5 γκολ από την Κρίσταλ Πάλας, όταν ο προσεχής αντίπαλός σου έχει σκορπίσει πριν από λίγα εικοσιτετράωρα εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον με 6-1, τότε οι πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα δεν είναι με το μέρος σου. 

Όλα αυτά τα ήξερε πολύ καλά η Νιούκαστλ και στο κομβικό ματς κόντρα στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε αντίδραση και με άριστη τακτική «κλείδωσε» τη «μηχανή» του Γερμανού προπονητή, κρατώντας την στο μηδέν και για την επίθεση φρόντισε ο Βαϊνάλντουμ που με δικές του ενέργειες διαμόρφωσε το τελικό 2-0. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε τρεις περιπτώσεις με τον Σισέ και τον Εμπέμπα, αλλά τελικά το «μηδέν» ανάμεσα στις δύο ομάδες παρέμεινε την ίδια στιγμή που η Λίβερπουλ πέρα από μια φλύαρη υπεροχή και μία ευκαιρία με τον Μπεντέκε δεν είχε να παρουσιάσει κάτι άλλο. 

Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το μόνο που θα μπορούσε να «ταρακουνήσει» το αποτέλεσμα από τη «λευκή» ισοπαλία ήταν ένα λάθος ή μία έμπνευση. Αυτό συνέβη τελικά στο 69’, όταν ο Βαϊνάλντουμ που άφησε τη θέση του από αριστερό χαφ, έκανε την κίνηση σαν κρυφός φορ και στο γύρισμα που επιχείρησε, παρενέβη ο Σκρτελ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Η Λίβερπουλ ανέβασε την πίεσή της και μάλιστα στο 80’ σκόραρε με τον Μορένο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς λανθασμένα ο Ισπανός μπακ υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ. 

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε τελικά και πάλι ο Βαϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις του ματς, όταν σε μια αντεπίθεση, ο Σισόκο του έκανε την κάθετη μπαλιά και με ένα τσίμπημα της μπάλας ο Ολλανδός «έγραψε» το τελικό 2-0. 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής: 

Σάββατο, 5/12  

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0 

(7’, 15’ Αρναούτοβιτς) 

Άρσεναλ-Σάντερλαντ 3-1 

(33′ Κάμπελ, 63′ Ζιρού, 90+3′ Ράμσεϊ – 45′ Ζιρού αυτ.) 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 0-0 

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 1-1 

(73′ Ρομέου – 44′ Λέσκοτ) 

Σουόνσι-Λέστερ 0-3 

(5′, 22′, 67′ Μάχρεζ) 

Γουότφορντ-Νόριτς 2-0 

(30′ Ντινέι, 90+1′ Ιγκάλο) 

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 1-1 

(39′ ΜακΛιν – 15′ Άλι) 

Τσέλσι-Μπόρνμουθ 0-1 

(82′ Μάρεϊ) 

Κυριακή, 6/12 

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 2-0 

(69′ αυτ. Σκρτελ, 90’+2′ Βαϊνάλντουμ) 

Δευτέρα, 7/12 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (22:00) 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.