Ιστορική νίκη ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Μακ 1-0 λύγισε στο Ντόρτμουντ την Μπορούσια

Ιστορική νίκη ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Μακ 1-0 λύγισε στο Ντόρτμουντ την Μπορούσια

Ιστορική νίκη 1-0 στη Γερμανία επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ πέτυχε ο ΠΑΟΚ, και αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά το Europa League. Οι Γερμανοί με την απρόσμενη ήττα τους τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ομίλου πίσω απ’ την Κράσνονταρ.

Το γκολ που έκρινε την τύχη της αναμέτρησης πέτυχε στο 34΄ ο Ρόμπερτ Μακ, μετά από φοβερή κάθετη μπαλιά του Μυστακίδη και άψογο πλασέ του σκόρερ στην κενή εστία καθώς πέρασε από πλάγια και τον Βαϊντενφέλερ. Ήταν η μοναδική τους τελική του ΠΑΟΚ στην αντίπαλη εστία και κατάφερε να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ με παλικαρίσια εμφάνιση αποθεώθηκε από 4.000 Έλληνες στο κατάμεστο Βεστφάλεν. Η Ντόρτμουντ ήταν ανώτερη, είχε τρία δοκάρια, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον εκπληκτικό Γλύκο. 

Οι Γερμανοί  μπήκαν δυνατά και μόλις στο 10′ είχαν το πρώτο τους δοκάρι όταν μετά από σουτ του Καγκάβα η μπάλα κόντραρε σε πόδια παικτών του ΠΑΟΚ και βρήκε το δοκάρι του Γλύκου. Στο 42′ σε σουτ του Γιανουζάι, ο Γλύκος διώχνει δύσκολα και στη συνέχεια της φάσης ο Ρόις σημαδεύει με προβολή το δοκάρι. Στο 76′ ο Μχιταριάν σέντραρε και ο Ομπαμεγιάνγκ με κεφαλιά έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στο δοκάρι.

Μπορεί βαθμολογικά το ματς να ήταν αδιάφορο και ο ΠΑΟΚ να είχε αποκλειστεί από την συνέχεια του Europa League, ωστόσο οι παίκτες Ιγκόρ Τούντορ μόνο ως αγγαρεία δεν είδαν το ματς κόντρα στην μεγάλη Ντόρτμουντ. Πήγαν στο Βεστφάλεν, τα έδωσαν όλα και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη επικρατώντας με 1-0. Μια νίκη που ήταν η πρώτη τους επί Γερμανικού εδάφους και που σίγουρα θα βοηθήσει τον «δικέφαλο» στο ψυχολογικό κομμάτι για την συνέχεια της χρονιάς. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο πως μπορούν να παίξουν μπάλα και κυρίως να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Από την άλλη βέβαια σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο στοίχησαν οι χαμένοι βαθμοί απέναντι στην Καμπάλα, αλλά και η λογική στο ματς με την Κράσνονταρ να παραταχθεί ο ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές, λέγοντας ο Τούντορ πως η ομάδα είχε δώσει το βάρος στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, ο Ιγκόρ Τούντορ έβαλε στο γήπεδο την ομάδα του με το αγαπημένο του 3-5-2. Τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Σκόνδρα, Μαλεζά, Τζαβέλλα στην τριάδα της άμυνας, τον Κωνσταντινίδηξ δεξιά, τον Μυστακίδη αριστερά και τους Τζιόλη και Κάτσε αμυντικά χαφ, με τον Τσίμιροτ δεκάρι πίσω από τους Μπερμπάτοφ και Μακ.

Όλοι προσπάθησαν και με το παραπάνω, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Γλύκος. Ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου» δεν κράτησε απλά ανέπαφη την εστία του πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε τραυματίας καθώς η ομάδα του είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές.  

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Παρκ, Στένζελ, Μπέντερ (46’Βιγκλ), Καγκάβα (66’Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (46’ Μχιταριάν), Γιανουζάι, Ράμος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (77’ Ροντρίγκες), Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66’Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71’Σάμπο)

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.