Όλα στραβά για τον Αστέρα, καθώς έχασε 4-0 από την Σάλκε, αλλά και Γκοϊάν, Ιγκλέσιας

Όλα στραβά για τον Αστέρα, καθώς έχασε 4-0 από την Σάλκε, αλλά και Γκοϊάν, Ιγκλέσιας

Όλα στραβά πήγαν για τον Αστέρα στην Τρίπολη, καθώς αποχαιρέτησε το Europa League με βαριά εντός έδρας ήττα 4-0 από την Σάλκε, κι έχασε τους Γκοϊάν και Ιγκλέσιας στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ένα ξέσπασμα της Σάλκε λίγο μετά τα μέσα του α’ μέρους, ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (29’ Ντι Σάντο, 37’, 78’ Τσούπο Μότινγκ, 86’ Μάιερ) με 4-0. Οι Γερμανοί ήταν σοβαροί και παίζοντας όσο έπρεπε έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση. Όμως τα κακά μαντάτα για τον Στάικο Βεργέτη ήταν οι τραυματισμοί των Γκοϊάν και Ιγκλέσιας που έγιναν αναγκαστικές αλλαγές και η συμμετοχή τους στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την Κυριακή, είναι απίθανη για τον πρώτο και αμφίβολη για τον δεύτερο. 

Ο Αστέρας προσπάθησε να φανεί προσεκτικός στην άμυνα του και να αξιοποιήσει τους όποιους χώρους θα του έδιναν οι Γερμανοί. Στο 13’ η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Χαμντανί κράτησε ωραία την μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή, στον Λανθαρότε που αστόχησε από καλή θέση. Ο Τσοκάνης που πήρε τη θέση του Μάσα στην βασική ενδεκάδα είχε την δική του καλή στιγμή στο 18’ αλλά το μονοκόμματο σουτ που δοκίμασε έφυγε έξω. 

Η γερμανική ομάδα μετά το 25’ άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές. Έτσι μετά το 25’ και την ωραία επέμβαση του Θεοδωρόπουλου, σε εκτέλεση του Γκάις, ήρθε το γκολ μετά από την ωραία σέντρα του Καϊσαρά, που βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Ντι Σάντο και έκανε το 0-1 στο 29ο λεπτό. Στο 32’ ο Λούι, πήρε έξοχη πάσα από τον Γιάννου, αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής, αστόχησε. Έτσι στο 37’ ο Τσούπο-Μότινγκ, αφού πήρε ωραία κάθετη πάσα από τον Χούντελααρ δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει και να διαμορφώσει το 2-0. Τελευταία στιγμή στο α’ μέρος ένα σουτ του Λανθαρότε που πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Σάλκε μάλιστα να μπαίνει πάλι δυνατά και να επιδιώκει να σημειώσει και 3ο γκολ, που απέτρεψε ο Θεοδωρόπουλος στο 47’ με την απόκρουση στο σουτ του Ντι Σάντο. Τα ακόμα πιο δυσάρεστα, ήρθαν από τον Γκοϊάν, που λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, τραυματίστηκε για να δώσει τη θέση του στον Ζήσόπουλο. Μάλιστα ο Ρουμάνος στόπερ, αναγκάστηκε να πάει ακόμα και στα αποδυτήρια με το φορείο. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη, όταν και ο Ιγκλέσιας δέχτηκε μια κλωτσιά από τον Χούντελααρ και αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει από το γήπεδο. Έτσι η συμμετοχή και των δύο παικτών στο κυριακάτικο ματς της Λεωφόρου είναι εξαιρετικά αμφίβολη. 

Η Σάλκε συνέχισε το…βιολί της και ο Τσούπο Μότινγκ, σε μια παρόμοια φάση με αυτή του 2ου γκολ, πήρε την μπάλα από τον Χούντελααρ έκανε μια προσποίηση και με δεξί πλασέ έγραψε το 3-0 για την ομάδα του. Στο 86’ ο Κολάσινατς γύρισε την μπάλα από αριστερά στον Μάιερ και αυτός με αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 0-4.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λανθαρότε (65′ Μπερτόγλιο), Νίκο, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Λούι, Γκοϊάν (63′ Ζησόπουλος), Χαμντανί, Ιγκλέσιας (69′ Δημούτσος), Γιάννου

ΣΑΛΚΕ (Α. Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Ζούνιορ Καϊσάρα, Χέβεντες (79′ Φρίντριχ), Νόιστεντερ, Κολάσινατς, Γκάις (65′ Αϊχάν), Χέιμπιεργκ, Σαμ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ντι Σάντο, Χούντελααρ (79′ Μάιερ)

Η τελική βαθμολογία στον 11ο όμιλο: 

Σάλκε 14 

Σπάρτα Πράγας 12 

Αστέρας Τρίπολης 4 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΠΟΕΛ 3 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.