ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τύχη βουνό ο Ολυμπιακός στο Europa League, στον δρόμο του η Άντερλεχτ

Τύχη βουνό ο Ολυμπιακός στο Europa League, στον δρόμο του η Άντερλεχτ

Η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό στην κλήρωση για τους «32» του Europa League, καθώς η Άντερλεχτ θεωρείται πολύ βατή αντίπαλος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο στις 18 Φεβρουαρίου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα μετά. 

Υπενθυμίζεται πως ομάδες από την ίδια χώρα δεν ήταν δυνατό να συναντηθούν στη φάση των «16», όπως και από τη Ρωσία και την Ουκρανία για πολιτικούς λόγους. 

Η κλήρωση για τους «16» θα γίνει ξεχωριστά, στις 26 Φεβρουαρίου, και οι αγώνες στις 10 και 17 Μαρτίου. Τα προημιτελικά θα γίνουν 7 και 14 Απριλίου (κλήρωση στις 18 Μαρτίου), τα ημιτελικά στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου (κλήρωση στις 15 Απριλίου) και ο τελικός στις 18 Μαΐου στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» της Βασιλείας

Μάρκο Σίλβα: «Καλό σημάδι»

Ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί καλό σημάδι, αλλά τίποτε περισσότερο την καλή παράδοση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως οι Βέλγοι αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή των Πειραιωτών. 

«Είναι ένα παιχνίδι που είναι ακόμη μακριά. Ο αντίπαλος αξίζει σεβασμό, όπως κάθε αντίπαλος που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο μας. Προέρχεται από τους ομίλους του Europa League, όπου αντιμετώπισε και νίκησε μεγάλες ομάδες, όπως η Τότεναμ και η Μονακό. Θα μας δυσκολέψουν σίγουρα, αλλά οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τους αγώνες αυτούς», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». 

«Ξέρω ότι τη σεζόν 2013/14 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει δύο φορές την Άντερλεχτ. Το βλέπω σαν καλό σημάδι, κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα και δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Η τελευταία εικόνα για τις δύο ομάδες είναι θετική για μας, αλλά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε και ίσως να έχουν αλλάξει πολλά», πρόσθεσε για το πρόσφατο παρελθόν. 

Ερωτηθείς αν θα συμβουλευτεί τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, που έχει περάσει από την Άντερλεχτ, απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμη. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής μας ξέρει κάποια πράγματα για τον αντίπαλο μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες, όπως κάνουμε για κάθε αντίπαλο. Το ίδιο όμως θα κάνει και η Άντερλεχτ για μας». 

Τέλος, για ενδεχόμενες αλλαγές στο διαθέσιμο ρόστερ για την Ευρώπη είπε: «Είναι ακόμη νωρίς. Είναι πιθανό να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Θα μελετήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε και θα αποφασίσουμε». 

Τρεις νίκες σε τέσσερα ματς

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ τη σεζόν 2013-2014, όταν βρέθηκε στον ίδιο όμιλο στο Champions League με την προσεχή αντίπαλο του. 

Η πρόσφατη προϊστορία είναι με το μέρος του Ολυμπιακού που είχε κερδίσει στο Βέλγιο με 3-0 χάρη στο απίστευτο χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου, ενώ στον επαναληπτικό επικράτησε με 3-1 στο Καραϊσκάκη, σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και το μακρινό 1974 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, με τους Βέλγους να επικρατούν με 5-1 στο Βέλγιο και να γνωρίζουν την ήττα στην Αθήνα με 3-0.

Αναλυτικά η προϊστορία 

23/10/1974: Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 5 – 1 

06/11/1974: Ολυμπιακός – Άντερλεχτ 3 – 0 

02/10/2013: Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3 (17′, 56′, 72′ Μήτρογλου) 

10/12/2013: Ολυμπιακός – Άντερλεχτ 3-1 (33′, 58′ Σαβιόλα, 71′ (πεν) Βάις – 39′ Κλιέσταν)

Οι μοβ των Βρυξελλών, που μετρούν 107 χρόνια ιστορίας, έχουν έδρα το «Κονστάν Βάντεν Στοκ» (22.000 θεατών) και έχουν κατακτήσει 33 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, αλλά επίσης το Κυπελλούχων δύο φορές (1976, 1978) και το UEFA το 1983. 

Πέρσι η Άντερλεχτ τερμάτισε τρίτη στο Βέλγιο και στη φάση των ομίλων κατατάχθηκε δεύτερη, πίσω από την Τότεναμ έχοντας τρεις νίκες, ανάμεσα στις οποίες επί των Λονδρέζων (2-1) στις Βρυξέλλες, αλλά και επί της Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ στο «Λουί ΙΙ» (0-2). Η άλλη νίκη ήταν με 2-1 επί της Καραμπάγκ, από την οποία έχασε στο Αζερμπαϊτζάν (1-0), ενώ ήρθε ισόπαλη στις Βρυξέλες με τη Μονακό (1-1) και έχασε με 2-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο. 

Στο τρέχον πρωτάθλημα είναι τέταρτη (με αγώνα λιγότερο από τους τρεις πρωτοπόρους) με 34 βαθμούς και απολογισμό 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλβανός Μπέσνικ Χάσι, που υπήρξε αρχηγός της ομάδας προ δεκαετίας και από πέρσι είναι πρώτος προπονητής μετά την καλή δουλειά του στα τμήματα υποδομής. Η καλή της 11άδα σε 4-2-3-1 αποτελείται από τους Προτό, Ζιλέ, Ντεζάχτ, Καρά, Ομπράντοβιτς, Ναχάρ, Ντεφούρ, Ντεντόκερ, Πρατ, Οκάκα Τσούκα και Τίλεμανς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.