Κρεμάει τα παπούτσια του ο διεθνής Αργεντινός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Λουτσιάνο Φιγκερόα

Κρεμάει τα παπούτσια του ο διεθνής Αργεντινός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Λουτσιάνο Φιγκερόα

Στα 34 του χρόνια ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού που στα μέσα της περιόδου 2013-2014 πουλήθηκε έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην  Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ ΦΚ της Μαλαισίας, διαπίστωσε πως δεν έχει περιθώρια να συνεχίσει την καριέρα του και είπε το αντίο.

Ο Φιγκερόα άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 2001 σε ηλικία 20 ετών με πρώτο σταθμό στην καριέρα του τη Ροσάριο Σεντράλ από την Αργεντινή. Το 2003 ο Αργεντινός αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της Κλαουσούρα με 17 γκολ, 5 εκ των οποίων σημείωσε στον τελευταίο αγώνα εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς που έληξε με σκορ 7-2.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Μπέρμιγχαμ που αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ο Αργεντινός αγωνίστηκε μόνο σε δυο αγώνες και το 2004 μεταγράφηκε στην Κρους Ασουλ και αγωνίστηκε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν του Μεξικού. Στην Κρους Ασούλ ξαναβρέθηκε σε εξαιρετικό επίπεδο καθώς σε 33 αγώνες σημείωσε 21 γκολ.

Η εξαιρετική του πορεία στην ομάδα του Μεξικού τον έφερε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη Βιγιαρεάλ. Με το «κίτρινο υποβρύχιο» κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ισπανικό πρωτάθλημα με την οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φιγκερόα ήταν ο αθλητής που σκόραρε για πρώτη φορά για τη Βιγιαρεάλ στο θεσμό ενάντια στην Έβερτον στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους ανοίγοντας το σκορ στο Γκούντισον Παρκ. Την ίδια χρονιά η Βιγιαρεάλ συμμετείχε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έπειτα από δύο χρόνια στη Ισπανία επέστρεψε στην πατρίδα του και εντάχθηκε Ρίβερ Πλέιτ. Σκόραρε τρία γκολ στα επτά πρώτα παιχνίδια της Κλαουσούρα το 2006, αλλά στις 5 Μαρτίου του 2006 υπέστη ρήξη χιαστού, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο την αθλητική του καριέρα.

Τον Αύγουστο του 2006 η Βιγιαρεάλ η οποία κατείχε τα δικαιώματα του αθλητή τον πούλησε στη Γένοβα. Στον Ιταλικό σύλλογο έμεινε για δύο χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2008 δόθηκε από τη Γένοβα ως δανεικός στη Μπόκα Τζούνιορς. Η μεταγραφή αποδείχθηκε καθοριστική για τη Μπόκα Τζούνιορς η οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Απερτούρα ξεπερνώντας τις Τίγκρε και Σαν Λορέντζο με 7 γκολ του Φιγκερόα σε 17 αγώνες.

Την περίοδο 2010-11 αγωνίστηκε στη Ροσάριο Σεντράλ σημειώνοντας 12 γκολ σε 38 αγώνες. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Εμελέκ του Εκουαδόρ και σε 23 συμμετοχές σημείωσε 10 γκολ. Από τα μέσα της σεζόν 2012-13 αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την εθνική ομάδα της χώρας του αγωνίστηκε στο Κόπα Αμέρικα το 2004 και κατέκτησε τη 2η θέση, σημειώνοντας 2 γκολ. Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την εθνική Αργεντινής. Το 2005 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ με 4 γκολ. Συνολικά με την εθνική Αργεντινής σημείωσε 9 γκολ σε 15 εμφανίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.