Πρόσθεσε ακόμη δύο τράπεζες στους χορηγούς της η Μπαρτσελόνα κι έβαλε πλώρη για τον στόχο του ενός δισ. ευρώ

Πρόσθεσε ακόμη δύο τράπεζες στους χορηγούς της η Μπαρτσελόνα κι έβαλε πλώρη για τον στόχο του ενός δισ. ευρώ

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Μπαρτσελόνα κατακτούσαν στην Ιαπωνία την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, τα στελέχη των «Μπλαουγκράνα» είχαν επαφές με εταιρείες και επιχειρηματίες, καταφέρνοντας να κλείσουν δύο νέες εμπορικές συνεργασίες με τραπεζικά ιδρύματα.

Η Bank Mega από την Ινδονησία και η SHB από το Βιετνάμ, είναι οι δύο ασιατικές τράπεζες που σύντομα θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο των χορηγών, υποστηρικτών και συνεργατών της Μπαρτσελόνα, ύστερα από συμφωνίες που επιτεύχθηκαν επί ιαπωνικού εδάφους.

Ο απώτερος στόχος της διοίκησης της Μπαρτσελόνα, όπως έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος του συλλόγου, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, είναι να γίνει μέχρι το 2021 ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Κομβικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η επέκταση της εμπορικής παρουσίας του συλλόγου στο εξωτερικό και κυρίως στην ισχυρότατη ασιατική αγορά. Για τον λόγο αυτό, ενόψει της μετάβασης της ομάδας στην Ιαπωνία για το Μουντιάλ συλλόγων, ταξίδεψε μαζί και ένα μεγάλο τιμ διοικούντων και ανθρώπων του τμήματος μάρκετινγκ, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα deal με τις προαναφερθείσες τράπεζες αλλά και να έχουν συζητήσεις με άλλες επιχειρήσεις.

Bank Mega και SHB θα πληρώσουν από 2-3 εκατομμύρια ευρώ, για κάθε χρόνο συνεργασίας με τον σύλλογο της Καταλονίας. Τα χρήματα αυτά μπορεί να μην είναι τόσο πολλά, για ένα κλαμπ του επιπέδου της Μπαρτσελόνα, αλλά αποτελούν λιθαράκια στο οικοδόμημα των εσόδων του 1 δισ. Ευρώ. Εξάλλου, η σύμπραξη με αυτές τις τράπεζες δεν αποκλείει τη συνεργασία και με άλλες, από τη στιγμή που πρόκειται για συμφωνίες που ισχύουν μόνο στις συγκεκριμένες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από αυτές τις δύο προσθήκες, το δίκτυο τραπεζών που συνδέονται με τους πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και Κόσμου αυξήθηκαν σε έξι. Πρόκειται για τις Mora Banc (Ανδόρα), United Arab Bank (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Samba Financial Group (Σαουδική Αραβία), Caixabank (Ισπανία) και  τις Bank Mega και SHB. Επιπροσθέτως, οι δύο τράπεζες μπήκαν στην ραγδαίως αυξανόμενη λίστα χορηγών της Μπαρτσελόνα από την ασιατική ήπειρο, όπου βλέπουμε εταιρείες όπως οι Qatar Airways, Chan Beer Beer, H & S, Indosat, Advan και Toshiba.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.