ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πέρασαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ νοκ άουτ η Νάπολι στο Europa League

Πέρασαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ νοκ άουτ η Νάπολι στο Europa League

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεαρό Μάρκους Ράσφορντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση, επικραντώντας με το εμφατικό 5-1 της Μίντιλαντ. Η Βιγιαρεάλ απέκλεισε τη Νάπολι. Η Λίβερπουλ, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ, επικράτησε με 1-0 της μαχητικής Άουγκσμπουργκ και προκρίθηκε στους “16” του Europa League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε τη Μίντιλαντ με την… πλάτη στον τοίχο μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα. Γι’ αυτό το λόγο, οι “Κόκκινοι Διαβολοι” μπήκαν επιθετικά και επέβαλλαν το ρυθμό τους, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Δανοί άνοιξαν το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια του Σίστο, ο οποίος απέφυγε τους αμυντικούς της Γιουνάιτεντ και νίκησε τον Νταβίντ Ντε Χέα για το 0-1. Όμως, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς στο 32′ Νικολάι Μποντούροφ, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει την ανατροπή πριν πάνε στα αποδυτήρια, αλλά ο Χουάν Μάτα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Γιουνάιτεντ μπήκε αποφασισμένη να “ξεμπερδεύει” με την υπόθεση πρόκριση και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεαρό Μάρκους Ράσφορντ πέτυχε το σκοπό του. Ο Άγγλος επιθετικός, με δύο γκολ σε διάστημα 13 λεπτών, έδωσε προβάδισμα… πρόκρισης στην ομάδα του, ενώ στα τελευταία λεπτά  οι Άντερ Ερέρα με πέναλτι και Μέμφις Ντεπάι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση.

Mάντσεστερ Γ. (4-2-3-1): Ρομέρο, Βαρέλα, Κάρικ, Μπλιντ, Ράιλι (79′ Ρόχο), Σνάιντερλεν, Ερέρα (90 +1′ Πουλ), Λίνγκαρντ (86′ Περέιρα), Ντεπάι, Μάτα, Ράσφορντ.

Μίντιλαντ (4-1-4-1): Άντερσεν, Ρόμερ, Χάνσεν, Μποντούροφ, Νόβακ, Σπάρβ, Πόουλσεν, Όλσον (79′ Πούσιτς), Σίστο, Χασάν (67΄Χασάν), Ουρένια (46′ Ονουάτσου).

Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε απέναντι στην αξιόμαχη Άουγκσμπουργκ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση. Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “κόκκινους”, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Τζέιμς Μίλνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Ντομινίκ Κέρ που βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Η Άουγκσμπουργκ προσπάθησαν να ξεπεράσουν την… ψυχρολουσία και έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 25′ με τον Κώστα Σταφυλίδη, αλλά ο Σιμόν Μινιολέ απέκρουσε την μπάλα.

Η Λίβερπουλ κυνήγησε και δεύτερο γκολ προκειμένου να “καθαρίσει” την πρόκριση, αλλά ο Ντάνιελ Στάριτζ, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου “σπατάλησε” μία μοναδική ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά, όποτε χρειάστηκε ο Φιτς αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακές αποκρούσεις. Μάλιστα, στο 89′ ο Σταφυλίδης έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε κατέληξε λίγο έξω από αριστερό δοκάρι του Μινιολέ.

Λίβερπουλ (4-4-1-1): Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Μίνλερ, Κουτίνιο (80′ Ζοάο Κάρλος), Φιρμίνο, Στάριτζ (66′ Οριζί).

Άουγκσμπουργκ (4-2-3-1): Χιτς, Βερχάεγ, Γιάνκερ (90′ Πάρκερ), Κλάβαν, Σταφυλίδης, Έσβαϊν, Χαλίλ Άλτιντοπ, Βέρνερ (72′ Μπομπαντίγια), Καϊούμπι, Κου (80′ Μόραβετς), Κερ.

Ο Μίτσελ, μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα, επέλεξε να παίξει φουλ επίθεση, βάζοντας στο πλευρό του Στίβεν Φλέτσερ τον Μιτσί Μπατσουαγί. Οι Μασσαλοί ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ, όμως στάθηκαν άτυχοι , αφού το πλασέ του Ενκουντού από πλάγια θέση κατέληξε στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Ιάγο Ερερίν. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και τελικά είδαν την πίεση τους να αποδίδει καρπούς στο 41ο λεπτό. Ο Μπατσουαγί εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Λαπόρτ και με δυνατό σουτ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε “αφυπνίστηκε” από το γκολ της Μαρσέιγ και στο δεύτερο μέρος μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν. Τελικά, η “χρυσή” αλλαγή Μερίνο Σαμπίν έδωσε τη λύση στους Βάσκους, με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά στο 81ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά, οι Μασσαλοί προσπάθησαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε την ισπανική ομάδα να παίρνει μία -αγχωτική- πρόκριση.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Σαν Χοσέ, Ιτουράσπε, Σουσαέτα (88′ Μικέλ Ρίκο), Λέκουε (58′ Μουνιαΐν), Ραούλ Γκαρθία (76′ Σαμπίν), Αντούριθ.

Μαρσέιγ (4-1-3-2): Μανταντά, Μανκίγιο (85′ Τοβέν), Ενκουλού, Ρεκίκ (87′ Αλεσαντρινί), Μεντί, Ντιαρά, Ίσλα, Ενκουντού, Καμπελά, Φλέτσερ, Μπατσουαγί.

Το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης έδινε μία ασφάλεια στη Φενέρμπαχτσε ενόψει του επαναληπτικού στη Μόσχα. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Βίτορ Περέιρα δεν μπήκε με αμυντικές βλέψεις στον αγώνα και κυνήγησε το γκολ προκειμένου να “καθαρίσει” με την υπόθεση πρόκριση. Όμως, σε αρκετές περιπτώσεις οι Νάνι και Ρόμπιν Φαν Πέρσι προχώρησαν σε κακές επιλογές. Στο 17ο λεπτό, ο Αλεξάντρ Σαμέντοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής θεώρησε -λανθασμένα- πως ο Ρώσος ήταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό κι από τις δύο πλευρές, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Τελικά, ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Σαμέντοφ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με κοντινό πλασέ, μετά από ασταθή επέμβαση του Φαμπιάνο. Στο δεύτερο μέρος η Φενέρ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι, έκλεισε τους χώρους και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Μάλιστα, στο 83′ έφερε το ματς στα ίσα με όμορφη γυριστή κεφαλιά του Μεχμέτ Τοπάλ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χασάν Καλντιρίμ.

Λοκομοτίβ Μόσχας (4-2-3-1): Γκιγέρμε, Τσορλούκα, Πεϊτσίνοβιτς, Ντούριτσα, Ντενίσοφ, Μάνουελ Φερνάντες (73′ Σκούλετιτς), Εντινγκά (13′ Μίχαλικ), Σαμέντοφ, Κασάεφ (81′ Ζεμαλέντινοφ), Κολομέιτσεφ, Μίραντσουκ.

Φενέρμπαχτσε (4-3-3): Φαμπιάνο, Γκιονούλ (44′ Οζμπαϊρακλί), Κίερ, Μπρούνο Άλβες, Καλντιρίμ, Τοπάλ, Τουφάν (75′ Κάντλετς), Σόουζα, Νάνι (80′ Ποτούκ), Σεν, Φαν Πέρσι.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπελαράμπι, η Λεβερκούζεν διπλασίασε τις νίκες επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Europa League. Oι Πορτογάλοι, μετά την ήττα στη Λισαβόνα, μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν το γρήγορο γκολ ώστε να επιστρέψουν επί ίσοις όροις στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Όμως, οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και “χτύπησαν” στις αντεπιθέσεις με τον Μπελαράμπι στο 29ο λεπτό. Παρά το 1-0, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ζοάο Μάριο, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 65′ και πάλι με τον Μπελαράμπι, ενώ τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Χακάν Τσαλχάνογλου “κλείδωσε” τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση.

Λεβερκούζεν (4-4-2): Λένο, Γεντβάι, Τα, Παπαδόπουλος (88′ Κρούζε), Βέντελ, Κράμερ, Τσαλχάνογλου, Μπραντ (46′ Μεχμέντι), Μπελαράμπι, Κίσλινγκ (62′ Αντρέ Ραμάλιο), Ερνάντες.

Σπόρτινγκ (4-4-2): Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Νάλντο, Έβερτον, Ζέφερσον, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακουιλάνι, Μπρούνο Σέζαρ (78′ Ζέλσον Μάρτινς), Κάρλος Μανέ (63′ Ρουίς), Γκουτιέρες (67′ Σλιμανί).

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών

Λοκομοτίβ Μόσχας – Φενέρμπαχτσε 1-1

(44′ Σαμέντοφ – 83′ Μεχμέτ Τοπάλ)

Ραπίντ Βιέννης – Βαλένθια 0-4

(59′ Ροντρίγκο, 63′ Φεγκουλί, 72′ Πιάτι, 88′ Ρουμπέν Βέζο)

Λίβερπουλ – Άουγκσμπουργκ 1-0

(5′ πεν. Μίνλερ)

Κράσνονταρ – Σπάρτα Πράγας 0-3

(51′ Μάρετσεκ, 57′ Φρίντεκ, 70′ Φατάι)

Σάλκε – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-3

(26′ Μάρλος, 63′ Φερέιρα, 77′ Κοβαλένκο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέιγ 1-1

(81′ Σαμπίν – 40′ Μπατσουαγί)

Λεβερκούζεν – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1

(29′, 65′ Μπελαράμπι, 87′ Τσαλχάνογλου – 38′ Ζοάο Μάριο)

Τότεναμ – Φιορεντίνα 3-0

(25′ Μέισον, 63′ Λαμέλα, 81′ αυτ. Ροντρίγκες)

Πόρτο – Ντόρτμουντ 0-1

(23′ αυτ. Κασίγιας)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίντιλαντ 5-1

(32′ αυτ. Μποντούροφ, 63′, 75′ Ράσφορντ, 87′ Ερέρα, 90′ Ντεπάι – 28′ Σίστο)

Μόλντε – Σεβίλλη 1-0

(43′ Χέσταντ)

Νάπολι – Βιγιαρεάλ 1-1

(17′ Χάμσικ – 59′ Πίνα)

Βασιλεία – Σεντ Ετιέν 2-1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(15′, 90 +2′ Ζουφί – 89′ Μπαγιάλ Σαλ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.