Στην έρημο σε σκηνές θα κοιμούνται οι επισκέπτες του Μουντιάλ στο Κατάρ!

Στην έρημο σε σκηνές θα κοιμούνται οι επισκέπτες του Μουντιάλ στο Κατάρ!

«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Η αρχαία ελληνική παροιμία ταιριάζει «γάντι» στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του Κατάρ να φιλοξενήσει όσους επισκεφθούν την χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022 στην έρημο.

Αρχικά, όταν το 2010 το Κατάρ επιλέχθηκε για την διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022, η κυβέρνηση εξήγγειλε την κατασκευή τουλάχιστον 55.000 δωματίων για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες που αναμένονται να είναι περίπου 500.000 άτομα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) έχει ζητήσει από την κυβέρνηση της πετρελαιοπαραγωγού χώρας να κατασκευάσει τουλάχιστον 60 .000 νέα δωμάτια, αλλά η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει αλλάξει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Μέχρι τον Ιανουάριο οι αρχές του Κατάρ δήλωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να κατασκευάσουν περισσότερα από 46.000 νέα δωμάτια για όσους επισκεφθούν την χώρα το 2022 και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν μια φαεινή ιδέα. Η χώρα θα κοιμίσει τους επισκέπτες στην έρημο σε σκηνές βεδουίνων με στόχο αυτοί να βιώσουν την παραδοσιακή φιλοξενία της Μέσης Ανατολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της επιτροπής για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ δήλωσε: «Κατά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου είναι για εμάς δέσμευση να δείξουμε την φιλοξενία και την φιλία της Μέσης Ανατολής. Ως αποτέλεσμα της δέσμευσής μας επεξεργαζόμαστε ένα πρότζεκτ οι επισκέπτες για το Μουντιάλ να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.