ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σήμερα η πρώτη φάση των ημιτελικών της Europa League

Σήμερα η πρώτη φάση των ημιτελικών της Europa League

Οι πρώτοι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς, χωρίς να προσφέρουν τρομερές συγκινήσεις, ωστόσο σήμερα το βράδυ η σκυτάλη περνά στο Europa League και τις πρώτες αναμετρήσεις της ημιτελικής φάσης (22:05 η ώρα έναρξης των αγώνων).

Στην Ουκρανία η Σαχτάρ υποδέχεται την Σεβίλλη, όχι στη φυσική της έδρα αλλά στο Λβιβ, σε ένα ζευγάρι με… προϊστορία, ενώ στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Λίβερπουλ στην πρώτη Ευρωπαϊκή κόντρα των δύο συλλόγων.

Πριν από 9 χρόνια Σαχτάρ και Σεβίλλη είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στους ‘16’ του (τότε) Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με το πρώτο ματς να τελειώνει 2-2. Στον επαναληπτικό στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ προηγείτο 2-1 κι ενώ παιζόταν τα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας των Ισπανών Αντρές Πάλοπ ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση κι εκεί ο Ουρουγουανός Τσεβαντόν χάρισε τη νίκη πρόκριση στην ομάδα της Ανδαλουσίας.

Ο Λουτσέσκου έδειξε στους παίκτες του εικόνες από εκείνα τα παιχνίδια και τις τελευταίες ημέρες έχει αναφέρει πολλές φορές τη λέξη εκδίκηση, ενώ θέλει να δει την Σαχτάρ να γίνεται η πρώτη ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης που έχοντας κατακτήσει Ευρωπαϊκό τίτλο (2009, το τελευταίο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) θα βρεθεί ξανά σε έναν τελικό.

Για την Σεβίλλη αυτή είναι η 3η συνεχόμενη παρουσία της στους ‘4’ της διοργάνωσης (δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα), έχοντας καταφέρει μάλιστα να την κατακτήσει τις δύο προηγούμενες.

Ο Ουνάι Έμερι και οι παίκτες του θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία, ενώ σύμμαχος τους σ’ αυτή την προσπάθεια είναι και η εξαιρετική προϊστορία που έχουν στις αναμετρήσεις με Ουκρανικές ομάδες καθώς σε 5 αγώνες μετρούν 4 νίκες και 1 ισοπαλία.

Τόσο οι Ισπανοί όσο κι Ουκρανοί θα έχουν σημαντικές απουσίες καθώς στην Σαχτάρ δεν υπολογίζονται οι Φρεντ, Αζεβέδο και στην Σεβίλλη οι Ραμί, Τρεμουλινάς, Ρέγιες, Βιτόλο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Σαχτάρ: Πιατόφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαίλι, Στεπανένκο, Μαλίσεφ, Μάρλος, Κοβαλένκο, Τάισον, Φερέιρα.

Σεβίλλη: Σόρια, Κόκε, Καρίκο, Κολοντζιέτζακ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Κριχόβιακ, Κονπλιάνκα, Μπανέγκα, Κρον Ντέλι,Γκαμεϊρό.

Στο Μαδριγάλ, Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων με το ‘Κίτρινο Υποβρύχιο» να αναζητά τον πρώτο του τελικό και τους ‘Κόκκινους’ τον… 12ο.

«Λόγω ιστορίας, λόγω της πρόκρισης επί της Ντόρτμουντ που ήταν το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, η Λίβερπουλ θεωρείται φαβορί, αλλά προσωπικά εγώ και οι παίκτες μου δεν αισθανόμαστε κατώτεροι από τους αντιπάλους μας», ξεκαθάρισε ο τεχνικός των Ισπανών Μαρθελίνιο, αναγνωρίζοντας πάντως τις δυσκολίες του αγώνα: «Θα μας πιέσουν ψηλά και με μεγάλη ένταση. Εφόσον διασπάσουμε αυτή την πρώτη γραμμή θα έχουμε κάνει ένα μεγάλοι βήμα».

Η Βιγιαρεάλ έχει αποκλειστεί τρεις φορές σε ημιτελικούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων (1 στο Champions League κι οι άλλες δύο στο Europa), αλλά φέτος μετράει 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση, την ίδια ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ αγνοεί τη νίκη σε πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στην Ιβηρική χερσόνησο.

«Όταν ανέλαβε τον Οκτώβριο, ο τελικός του Europa League έμοιαζε κάτι πολύ μακρινό… Τώρα όμως είναι πολύ κοντά. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αποστολή αφού η Βιγιαρεάλ διαθέτει μεγάλη ποιότητα, αλλά στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Κλοπ.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους καθώς θα απουσιάσουν οι Οριγκί, Χέντερσον, Καν, Ίνγκς και είναι αμφίβολος και ο Μπέντεκε.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βιγιαρεάλ: Αρεόλα, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρουίθ, Ρουκάβινα, Κστιγιέχο, Σοριάνο, Τριγκέρος, Σουάρθε, Σολδάδο, Μπακαμπού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Άλεν, Φιρμίνιο, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο, Στάριτζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.