Επενδύουν σε Μίλαν και Ίντερ Κινέζοι επενδυτές;

Επενδύουν σε Μίλαν και Ίντερ Κινέζοι επενδυτές;

Το θέμα βγήκε πριν δύο εβδομάδες, αρχικά οι περισσότεροι ήταν δύσπιστοι αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι και σε πολύ καλό σημείο. Για την ακρίβεια, η Corriere dello Sport, η οποία αποκάλυψε το θέμα, αναφέρει ότι ο «Καβαλιέρε» αποφάσισε να πει «ναι» στους Κινέζους ενώ η Gazzetta dello Sport τονίζει ότι οι συζητήσεις πάνε καλά αλλά… μπλέκει κι άλλους Κινέζους στην υπόθεση.

Για την ακρίβεια, αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι είναι αυτοί που κινούνται για την απόκτηση των μετοχών. Αρχικά έπαιξε το όνομα του Ρόμπιν Λι, μετά εμφανίστηκε αυτό του Τζακ Μα και τώρα η Gazzetta dello Sport υποστηρίζει ότι είναι δύο οι προτάσεις από την Κίνα: Η μία από την εταιρία Alibaba -η οποία έχει μετοχές και της κινέζικης Γκουάνγκζου Έβεργκρεϊντ- και η άλλη από την εταιρία Hutchison Whampoa, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο Λι Κα Σινγκ.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλα τα ιταλικά ρεπορτάζ, είναι ότι η πρόταση προς τον Μπερλουσκόνι είναι στα 700 εκατ. ευρώ για να πουλήσει όλες τις μετοχές του (99,9%, το 0,1% ανήκει στους οπαδούς) και ότι τα παιδιά του «Καβαλιέρε» και ειδικά η Μαρίνα και ο Πιερσίλβιο (η Μπάρμπαρα δεν έχει πάρει θέση) πιέζουν για να κλείσει το deal και να σταματήσει η χρηματοδότηση της Μίλαν από την Fininvest.

Την Πέμπτη, πάντως, οι Ροσονέρι ετοιμάζονται για την προγραμματισμένη γενική συνέλευση μετόχων, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ότι και η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με ζημίες που θα ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ…

Μπαίνουν Κινέζοι και στην Ίντερ

Έπειτα από τα δημοσιεύματα περί της πώλησης της Μίλαν σε Κινέζους, των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, προέκυψαν σενάρια και για πώληση ποσοστού 20-30% των μετοχών των «νερατζούρι» σε κινεζικό εμπορικό κολοσσό.

Πρόκειται για την Suning Commerce Group, όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», με την εν λόγω εταιρεία να μετράει συνεργασίες με περισσότερα από 1.600 καταστήματα σε 700 περιοχές στην Κίνα, το Χονγκ – Κονγκ και την Ιαπωνία, με ποικιλία προϊόντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξαγορά του μέρους των μετοχών της Ίντερ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, έναντι 80 εκατ.ευρώ, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Έρικ Τοχίρ, να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία πρόθεση παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου και επιθυμεί να συνεχίσει να είναι εκείνος που θα «τρέχει» τα πάντα στον σύλλογο.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.