ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σήμερα η «Τιτανομαχία» Μπάγερν – Ατλέτικο για μια θέση στον τελικό [βίντεο]

Σήμερα η «Τιτανομαχία» Μπάγερν – Ατλέτικο για μια θέση στον τελικό [βίντεο]

Ο τελικός του Μιλάνου χωράει μόνο έναν από τους δύο σημερινούς μονομάχους και το ποια από τις Μπάγερν – Ατλέτικο Μαδρίτης θα τσεκάρει το πρώτο εισιτήριο για το Σαν Σίρο θα το μάθουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ή αργότερα αν έχουμε παράταση).

Οι Ισπανοί έχουν ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 1-0 το βράδυ της Μ. Τετάρτης στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’ και ονειρεύονται τον τρίτο τελικό της ιστορίας τους (1974, 2014) με την ελπίδα ότι θα πάρουν και τον πρώτο τους τίτλο, ενώ οι Βαυαροί στην τελευταία εντός έδρας παράσταση του Πεπ Γκουαρδιόλα (όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ) θέλουν να σπάσουν την κατάρα των χαμένων ημιτελικών κόντρα σε Ισπανικές ομάδες (μετρούν δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς και κινδυνεύουν με τρίτο) και μετρούν 11 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στη διοργάνωση.

Η πρόκληση του Ντιέγκο Σιμεόνε κι ο εκνευρισμός των Γερμανών

Ένα ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ λογικό είναι να έχει ένταση, μόνο που αυτή έγινε ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που τα Γερμανικά ΜΜΕ ‘ανακάλυψαν’ το τι έκανε ο Σιμεόνε στη χθεσινή προπόνηση της Ατλέτικο.

Για τους Ισπανούς ήταν μια απολύτως συνηθισμένη εικόνα, αλλά για τους Γερμανούς το να βλέπουν τον Σιμεόνε να πιάνει τα γεννητικά του όργανα με το που ξεπρόβαλε από την φυσούνα των αποδυτηρίων στην ‘Αλιάνζ Αρένα’ ήταν μια τεράστια πρόκληση εν όψει του σημερινού αγώνα.

Ο ‘Τσόλο’ έκανε την συγκεκριμένη κίνηση με το αριστερό του χέρι, ενώ με τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού φαίνεται να κάνει… κερατάκια, με τους ανθρώπους της Ατλέτικο να τονίζουν ότι πρόκειται για συγκεκριμένο τελετουργικό προκειμένου να… διώξει την κακή τύχη.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι ο προπονητής της Ατλέτικο είναι αρκετά προληπτικός και έχει αρκετά γούρια, πέραν του να πιάνει τα… ευαίσθητα σημεία του.

Με αλλαγές η Μπάγερν, ίδια ενδεκάδα η Ατλέτικο

Γκουαρδιόλα και Σιμεόνε ξεκούρασαν παίκτες το περασμένο Σαββατοκύριακο στους αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά το βράδυ θα παραταχθούν με ότι καλύτερο έχουν καθώς από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει μόνο ο Άριεν Ρόμπεν κι από τους φιλοξενούμενους ο Τιάγκο.

Ο τεχνικός της Μπάγερν μπορεί να είπε αρκετές φορές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του πρέπει πρώτα να έχουν το μυαλό τους στην άμυνα και μετά στην επίθεση, αλλά όπως όλα δείχνουν θα παρατάξει την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα (Κόστα, Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόφκσι) ενώ ο τεχνικός της Ατλέτικο θα στηριχθεί στην συνταγή και στα πρόσωπα του πρώτου αγώνα με μοναδική αλλαγή την επιστροφή του Γοδίν στο κέντρο της άμυνας.

Κι αν η πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι από μόνο του ένα τεράστιο δέλεαρ, για την Ατλέτικο υπάρχει κι ένα δεύτερο κίνητρο, αρκετά σημαντικό που αφορά το παρελθόν.

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες, ήταν τον Μάιο του 1974 στον τελικό του πάλαι ποτέ κυπέλλου πρωταθλητριών. Στις 15 Μαΐου 1974 η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 113’ της παράτασης με 1-0 χάρις στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αραγονιές, αλλά στο 119’ ο Σβάρτσενμπερκ με ένα σουτ από 30 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1. Τότε δεν υπήρχαν πέναλτι κι ο αγώνας επαναλήφθηκε μετά από δύο ημέρες με την Μπάγερν να θριαμβεύει με 4-0.

Όσον αφορά στην προϊστορία, η Μπάγερν έχει καταφέρει να κερδίσει πέντε φορές (σε σύνολο επτά αναμετρήσεων) όταν έχει χάσει με 1-0 εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα. Ωστόσο η τελευταία της απόπειρα να ανατρέψει ένα τέτοιο σκορ ήταν καταστροφική, καθώς την σεζόν 2013-2014 έχοντας χάσει με 1-0 στην Μαδρίτη, αλλά από την Ρεάλ, δέχθηκε τέσσερα γκολ στο Μόναχο (0-4) στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της,’

Η δε Ατλέτικο σε σύνολο 34 αναμετρήσεων, όπου έχει κερδίσει τον πρώτο αγώνα, προκρίθηκε στις 27 εξ αυτών, ενώ επίσης έχει μια εξαιρετικά καλή παράδοση με Γερμανικές ομάδες καθώς στις έξι τελευταίες φορές που τις αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες έχει προκριθεί και στις έξι!

Πιθανές ενδεκάδες

Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ – Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Λαμ – Αλόνσο, Βιδάλ – Ριμπερί, Μίλερ, Κόστα – Λεβαντόφσκι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ατλέτικο (4-4-2): Όμπλακ – Χουάνφραν, Χιμένεζ, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς – Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο, Κόκε – Γκριεζμάν, Τόρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.