ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Euro 2016: Για πρώτη φορά πρόκριση με πέναλτι στους ομίλους αν χρειαστεί

Euro 2016: Για πρώτη φορά πρόκριση με πέναλτι στους ομίλους αν χρειαστεί

Ακούγεται παράξενο και είναι αφού αποφασίστηκε να συμβεί για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αν φυσικά χρειαστεί. Με το τέλος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων δεν αποκλείεται να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι προκειμένου να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οπως επιβεβαίωσε η UEFA, όταν δύο εθνικές ομάδες που αγωνίζονται την 3η αγωνιστική μεταξύ τους, ισοβαθμούν και δεν έχουν καμία διαφορά σε γκολ που έχουν πετύχει και γκολ που έχουν δεχθεί, τότε θα οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι χωρίς παράταση. Αυτό θα συμβαίνει μόνο αν ισοβαθμούν δύο ομάδες και όχι τρεις ή τέσσερις φυσικά.

Αναλυτικά τα κριτήρια:

Αν δύο ή περισσότερες ομάδες στον όμιλο ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τους ίδιους βαθμούς, τότε θα ακολουθηθούν τα κριτήρια με την εξής σειρά:

1. Τα μεταξύ τους ματς

2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

4. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια

5. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

6. Καλύτερη βαθμολογία Fair Play

7. UEFA Ranking

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν όμως δύο ομάδες και μόνο, ισοβαθμήσουν στο τέλος της 3ης αγωνιστικής, με την ίδια διαφορά τερμάτων και έχουν μείνει στην ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε θα τερματίζει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, η νικήτρια της διαδικασίας των πέναλτι, όπου θα οδηγούνται οι ομάδες χωρίς παράταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.