ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Euro 2016: «Ζωντανή» η Τσεχία μετά το 2-2 με την Κροατία

Euro 2016: «Ζωντανή» η Τσεχία μετά το 2-2 με την Κροατία

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» από σήμερα την πρόκριση στους «16» του EURO 2016 έχασε η Κροατία, μετά το 2-2 με την Τσεχία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου.

Για 76 λεπτά οι Κροάτες έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και με το 2-0 στις… αποσκευές τους όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει. Οι Τσέχοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και, αρχικά με τον Σκόντα (76΄) και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Νέτσιντ ισοφάρισαν σε 2-2 κι έμειναν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της πρόκρισης με τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι πήρε εντελώς διαφορετική τροπή από τη διαγραφόμενη για δύο λόγους. Πρώτα πρώτα γιατί μετά το 2-0 οι παίκτες της Κροατίας κατέβασαν ταχύτητα και πίστεψαν ότι θα έπαιρναν εύκολα το «τρίποντο» και κατά δεύτερο λόγο, διότι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας επηρεάστηκε αρνητικά μετά την αλλαγή του Λούκα Μόντριτς. Από την ώρα που ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αντικαταστάθηκε (62΄) για να πάρει… ανάσες η Κροατία έγινε άλλη ομάδα, με αποτέλεσμα να χάσει τη συνοχή της στη μεσαία γραμμή και να δεχτεί δύο γκολ.

Τα εύσημα, πάντως, πρέπει να απονεμηθούν και στην προσπάθεια των Τσέχων και τις σωστές αλλαγές του προπονητή τους, Πάβελ Βρμπα. Τρεις παίκτες έριξε στο ματς μετά το 67΄ και οι δύο σκόραραν. Ως εκ τούτου η Τσεχία έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης, αρκεί την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει της Τουρκίας. Όσο για τους Κροάτες, ακόμη και η ισοπαλία δεν τους… χάλασε ιδιαίτερα, μιας και κρατούν την τύχη στα χέρια τους με τους 4 βαθμούς που έχουν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Με το γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στο 37΄ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Οι Τσέχοι παρά το εις βάρος τους αποτέλεσμα δε μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην «χρβάτσκα» να φτάσει στο 2-0. Στο 59΄ μετά το τραγικό αμυντικό λάθος της άμυνας των Τσέχων ο Μπρόζοβιτς έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έδωσε… μισό γκολ στον Ράκιτιτς και ο μέσος της Μπαρτσελόνα με άψογο τελείωμα έδωσε σκορ… νίκης.

Μη έχοντας άλλες επιλογές ο Βρμπα έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με διπλή αλλαγή στο 67΄ και ο ένας από τους νεοεισελθώντες, ο Μίλαν Σκόντα, με κεφαλιά στο 76΄ μείωσε σε 1-2 κι έδωσε ελπίδες στην Τσεχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ματς διακόπηκε για περίπου 5 λεπτά στο 86΄, μετά τη ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά όπου κάθονταν οι οπαδοί της Κροατίας. Συνεχίστηκε και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλάτενμπεργκ σφύριξε σωστά πέναλτι σε χέρι του Βίντα, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νέτσιντ (2-2).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.