Κύπελλο Πρωταθλητριών: Μπαρτσελόνα και Μπάγερν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς

Κύπελλο Πρωταθλητριών: Μπαρτσελόνα και Μπάγερν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν απέδειξαν με το… καλημέρα ότι κι εφέτος θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (Champions League).

Η πρεμιέρα των ομίλων τα είχε όλα: Πολλά γκολ  22 συνολικά εκ των οποίων τα 12 σε δύο γήπεδα, στο Νόου Καμπ (7 η Μπαρτσελόνα επί της Σέλτικ) και στο Μόναχο (5 η Μπάγερν εις βάρος της Ροστόφ), μία αναβολή λόγω νεροποντής (Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ για τον 3ο όμιλο) και μία μίνι-έκπληξη με την ισοπαλία της Λουντογκόρετς στην Ελβετία επί της Βασιλείας με σκορ 1-1 (1ος όμιλος).

Με τον Μέσι να πετυχαίνει τρία γκολ η Μπαρτσελόνα «ξέσπασε» πάνω στο «πτώμα» της Σέλτικ (3ος όμιλος) και με το εμφατικό 7-0 έκανε την ιδανικότερη επιστροφή  μετά την ήττα-σοκ που γνώρισε στη La Liga από την Αλαβές στο «Νόου Καμπ». Νεϊμάρ, Ινιέστα, Σουάρες (2) πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει μεγάλο ματς με 4 βοήθειες  κι ένα γκολ!

Ο Τζόσουα Κίμιχ ήταν το πρόσωπο του αγώνα στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου. Εκεί όπου η Μπάγερν διέλυσε με 5-0 τη Ροστόφ (4ος όμιλος) με τον 21χρονο επιθετικό να πετυχαίνει δύο τέρματα (Λεβαντόφσκι, Μίλερ τα άλλα δύο στο πρώτο ημίχρονο και το «κερασάκι στην τούρτα» ο Μπερνάτ). Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 στην Ολλανδία την Αϊντχόφεν με το υπέροχο γκολ του Σαούλ, «τρίποντο» που οι Ισπανοί  οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στο γκολκίπερ τους, Γιαν Όμπλακ, που απέκρουσε πέναλτι αμέσως μετά το προβάδισμα που πήραν.

Με το πιο γρήγορο γκολ στην πρεμιέρα του Πρωταθλητριών  (55ο δευτερόλεπτο), ο Έντισον Καβάνι έδωσε προβάδισμα στην Παρί Σεν Ζερμέν επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι του 1ου ομίλου, αλλά ο Σάντσες ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις (1-1). Οι Παριζιάνοι ήθελαν πάρα πολύ το «τρίποντο» μετά τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Ligue 1, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσιολογικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου, όπου η Νάπολι με ηγέτη και σκόρερ τον Πολωνό στράικερ, Αρκάντιους Μίλικ, νίκησε 2-1 στο Κίεβο τη Ντινάμο που είχε προηγηθεί. ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπεσίκτας με το καταπληκτικό γκολ-φάουλ του Ταλίσκα «έκλεψε» το βαθμό από τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» (1-1), που είχε προηγηθεί με τον Τσέρβι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.