ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στον τελικό του Μουντιάλ η Γαλλία: 1-0 το Βέλγιο και διεκδικεί το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της (φωτό, βίντεο)

Στον τελικό του Μουντιάλ η Γαλλία: 1-0 το Βέλγιο και διεκδικεί το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της (φωτό, βίντεο)

Την πρόκριση σε ακόμη ένα τελικό Μουντιάλ πανηγυρίζει η Γαλλία, η οποία επικράτησε του φιλόδοξου Βελγίου με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Ουμτιτί στο 51′ από εκτέλεση κόρνερ του Γκριζμάν. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θα διεκδικήσει την Κυριακή το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της έπειτα από αυτό του 1998 στην έδρα της.

Είναι ο πρώτος τελικός μετά το 2006 για τους Γάλλους και ο τρίτος στις έξι τελευταίες διοργανώσεις. Αντίπαλος των τρικολόρ θα είναι είτε η Κροατία είτε η Αγγλία, οι οποίες αναμετρώνται αύριο. Όποια και αν προκριθεί, το ζευγάρι του τελικού που θα σχηματιστεί, θα συναντηθεί για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Βέλγιο πήγε ένα βήμα παραπέρα σε αυτό το Μουντιάλ, ωστόσο θα αρκεστεί στο μικρό τελικό και το κυνήγι της τρίτης θέσης για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια, όταν στα γήπεδα του Μεξικού είχε αγωνιστεί ξανά στο μικρό τελικό.

51′: Με κεφαλιά του Ουμτιτί στο 51′ έπειτα από κόρνερ του Αντουάν Γκριζμάν η Γαλλία ανοίγει το σκορ στον ημιτελικό απέναντι στο Βέλγιο.

Γαλλία και Βέλγιο τίθενται αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν γνωρίζει από τέτοιου είδους αναμετρήσεις και στοχεύει σε έναν ακόμη τελικό Μουντιάλ μετά το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας. Από την άλλη, το Βέλγιο φιλοδοξεί να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.