Νιούκαστλ- Τότεναμ: Με 1-2 έληξε ο αγώνας

Νιούκαστλ- Τότεναμ: Με 1-2 έληξε ο αγώνας

Απέναντι στη μαχητικότητα και το θάρρος της Νιούκαστλ, η Τότεναμ ευτύχησε να φανεί αποτελεσματική από την αρχή και να … αντέξει στην πίεση και τα δοκάρια του δευτέρου ημιχρόνου, για να κάνει καλό ποδαρικό στη νέα σεζόν της Premier League με το 2-1 στο «St.James’ Park».

Από… αέρος χτύπησαν και οι δύο ομάδες στο εντυπωσιακό, πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, με γκολ και αρκετά καλό ρυθμό στο ηλιόλουστο μεσημέρι Σαββάτου στο Νιούκαστλ. Η τεχνολογία γραμμής έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε φάση όπου το ανθρώπινο μάτι δεν θα είχε δει ποτέ το γκολ του Βερτόνχεν, από την κεφαλιά του οποίου η μπάλα πέρασε για… 9 χιλιοστά την τελική γραμμή για το 1-0 στο 8ο λεπτό.

Προς τιμήν της, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ σκέφτηκε αμέσως ότι ήταν απλά μια κακή στιγμή και δεν έπρεπε να μείνει εκεί. Έτρεξε ξανά, πήρε μέτρα και αντέδρασε με την κεφαλιά του Ζοσελού στο 11′, με τον Ισπανό να ξεπετιέται στο μεγάλο κενό στα μετόπισθεν της Τότεναμ. Πάλι με κεφαλιά έγινε το 2-1 για τα «σπιρούνια» στο 18′, με τον Ντέλε Άλι από το δεύτερο δοκάρι να βρίσκεται στην πορεία της εκπληκτικής σέντρας του Οριέ και να νικάει τον Ντουμπράβκα. Ρυθμός, αλλά και λάθη μαζί με έλλειψη σταθερότητας από τις δύο ομάδες ήταν τα στοιχεία της αναμέτρησης…

Στο δεύτερο 45λεπτο, όλα έμοιαζαν να γίνονται εν ριπή οφθαλμού, με τις άμυνες ν’ αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και τις εκατέρωθεν ευκαιρίες να κάνουν τους οπαδούς να πετάγονται συνεχώς από τη θέση τους. Ο Ντιαμέ είχε σουτ στο δοκάρι στο 47′, ενώ ΄λίγο αργότερα η εκπληκτική μπαλιά του Ζοσελού με εξωτερικό φάλτσο, δεν είχε ανάλογη συνέχεια από τον Κένεντι που δεν ολοκλήρωσε τη φάση πάρε – βάλε που του έφτιαξε ο συμπαίκτης του.

Ο Ντουμπράβκα κρατούσε τις «καρακάξες» στο ματς παρά τη γκάφα του Ντέλε Άλι στο τετ-α-τετ με το… γόνατο στο 51′, ενώ ο πορτιέρε της Νιούκαστλ είχε εξαιρετική διπλή επέμβαση σε απειλή από τον Σισοκό. Τα «σπιρούνια» κρατούσαν το 2-1 αντέχοντας και αφήνοντας τα λεπτά να κυλήσουν, καρδιοχτυπώντας στο δοκάρι του Ροντόν έπειτα από κόντρα στον Βερτόνχεν, για να επιβεβαιωθεί στο φινάλε το «τρίποντο» στην πρεμιέρα της σεζόν 2018-2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνθέσεις
Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λασέλ, Κλαρκ, Ντουμέτ, Ρίτσι (69′ Ατσού), Σέλβεϊ, Ντιαμέ, Κένεντι, Πέρεθ (81′ Μούτο), Ζοσελού (59′ Ροντόν)
Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Σισοκό, Ντάιερ (88′ Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (68′ Ντεμπελέ), Έρικσεν, Άλι (80′ Σον), Κέιν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.