Μπάγερν Μονάχου: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League

Μπάγερν Μονάχου: Σε τι κατάσταση βρίσκεται  ο μεγάλος αντίπαλος  της ΑΕΚ στο  Champions League

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.

Η Μπάγερν κατέκτησε πέρυσι το 6ο συνεχόμενό της πρωτάθλημα, ενώ έχει φτάσει στα ημιτελικά του Champions League στα 6 από τα 7 τελευταία χρόνια, στα οποία η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν ο αποκλεισμός στα… προημιτελικά τη σεζόν 2016-17.

Οι Βαυαροί βρίσκονταν από πέρυσι σε αναζήτηση προπονητή, καθώς ο Γιουπ Χάινκες είχε αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά το καλοκαίρι. Παρά τις πιέσεις του προέδρου Ούλι Χένες δεν ήθελε να μείνει και φέτος, με αποτέλεσμα ο Νίκο Κόβατς να βρεθεί στον πάγκο της Μπάγερν, την οποία κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου.

Η περίοδος στο Μόναχο κρίνεται γενικότερα ως μεταβατική. Δεν είναι μόνο ότι ο Κροάτης μοιάζει απλά προσωρινή λύση 1-2 ετών, αλλά και το ότι ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί οι Ριμπερί και Ρόμπεν, που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους μέχρι το 2019.

Οι μεταγραφές ήταν και φέτος μετρημένες, όμως η ανησυχία καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μεγάλη. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε ζητήσει να φύγει, όμως η διοίκηση ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ αβέβαιο ήταν και το μέλλον του Ζερόμ Μπόατενγκ, που τελικά επίσης έμεινε.

Για κάποιον λόγο η διοίκηση ήθελε να μικρύνει το ρόστερ, με τους Βιδάλ (Μπαρτσελόνα) και Ρούντι (Σάλκε) να αποχωρούν και τους Γκορέτσκα (Σάλκε), Γκναμπρί (ήταν δανεικός στην Χόφενχαϊμ) να εντάσσονται άμεσα στο ρόστερ. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Κομάν τραυματίστηκε σοβαρά στην πρεμιέρα της Bundesliga στη νίκη με 3-1 επί της Χόφενχαϊμ, δεν πρόκειται να αποκτηθεί άλλος εξτρέμ.

Ο προπονητής: Νίκο Κόβατς

Ο Νίκο Κόβτας έκανε εξαιρετική δουλειά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και άρπαξε την ευκαιρία να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια. Πρώην παίκτης της Μπάγερν, κάτι που πάντα εκτιμάται στο Μόναχο, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε κόντρα με τη διοίκηση. Ο «κολλητός» του Σαλιχάμιτζιτς είναι αθλητικός διευθυντής, ενώ Χένες και Ρουμενίγκε ήθελαν κάποιον που να μιλάει γερμανικά, σε αντίθεση με τους Γκουαρδιόλα και Αντσελότι, ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν κάθε του βήμα στην προπόνηση.

Ο Κροάτης τεχνικός, που ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους από την εθνική ομάδα της πατρίδας του, χρησιμοποιούσε πάντα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όμως ήδη έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και δεν άλλαξε τίποτα στην Μπάγερν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τους Βαυαρούς να παίζουν με το κλασικό 4-2-3-1 και τα αναμενόμενα πρόσωπα στην ενδεκάδα.
Αστέρι: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Έτσι όπως είναι σημημένη η ομάδα είναι δύσκολο να πεις ότι ένας παίκτης αποτελεί το μεγάλο αστέρι.

Οι Γερμανοί, άλλωστε, φημίζονται για τη συλλογικότητά τους. Με τους Ριμπερί και Ρόμπεν φέτος να αποδέχονται το γεγονός ότι περισσότερο θα κάνουν συντήρηση, παρά θα παίζουν βασικοί και τον Γκορέτσκα να είναι το νέο ανερχόμενο όνομα, όλο το βάρος θα πέσει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Παραδοσιακά πρώτος σκόρερ σε οποιαδήποτε ομάδα τα τελευταία χρόνια, στο Μόναχο το έχουν παράπονο ότι μόνιμα είναι απών στα μεγάλα ματς του Champions League. Φέτος, με όλο το στόρι του καλοκαιριού και την επιθυμία του να φύγει, έχει την καλύτερη ευκαιρία να εξιλεωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιστορικό
28 πρωταθλήματα Γερμανίας
18 Κύπελλα Γερμανίας
7 Σούπερ Καπ Γερμανίας
5 Κύπελλα Πρωυαθλητριών/Champions League (τελευταία κατάκτηση το 2013)
1 Κύπελλο UEFA
1 Κύπελλο Κυπελλούχων
1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ
2 Διηπειρωτικά Κύπελλα
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.