ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ρεάλ μένει…άφραγκη λόγω νέου γηπέδου – Πόσο θα κοστίσει

Η Ρεάλ μένει…άφραγκη λόγω νέου γηπέδου – Πόσο θα κοστίσει

Ακόμα και ο πιο πλούσιος σύλλογος στον κόσμο μπορεί να ξεμείνει από χρήματα, γι αυτό και ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν πήρε σούπερ σταρ στη θέση του Ρονάλντο, αφού σκοπεύει να ρίξει όλο το χρήμα στο νές γαλαξιακό γήπεδο των Μαδριλένων.

Είχε τρέλα, μανία. Εφτιαξε τους πρώτους (κανονικούς) Galacticos, το σήκωσε. Έφτιαξε τους δεύτερους, σάρωσε. Πλέον, με τα τρία διαδοχικά Champions League, τα τέσσερα στα πέντε τελευταία χρόνια και τα πέντε συνολικά στις δύο θητείες του, μπορεί να αισθάνεται κάτι περισσότερο από ολοκληρωμένος. Πλέον ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει άλλο όνειρο να υλοποιήσει, έχοντας πάντα κατά νου (σύμφωνα με τις κακές γλώσσες) να ξεπεράσει τον ίδιο τον θρύλο του Σαντιάγο Μπερναμπέου και να είναι εκείνος ο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία της Ρεάλ.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε σε όλους την αίσθηση ότι στη θέση του η ομάδα θα αποκτούσε έναν καινούργιο σούπερ σταρ. Η αλήθεια είναι ότι ο Πέρεθ ως τέτοιους θεωρεί μόνο τον Νεϊμάρ και τον Κιλιάν Μπαπέ και όχι τον Εντέν Αζάρ, που ήταν πιο εφικτή περίπτωση και γι’ αυτό και δεν τον προσέλκυσε τελικά. Ωστόσο, το ερώτημα ήταν γιατί δεν έκανε τελικά τη μεγάλη κίνηση ο πρόεδρος των Μαδριλένων;

Ο Μπαπέ έχει γραφτεί ότι δεν το συζητούσε καν, ενώ ο Νεϊμάρ πίεσε τον Αλ Κελαϊφί, μα μάταια. Η Παρί θα μπορούσε να πουλήσει τον Βραζιλιάνο με ένα τρελό ποσό της τάξης των 370 εκατ. ευρώ. Αυτά τα μυθικά χρήματα ο Πέρεθ με τη σειρά του ίσως και να ήταν διατεθειμένος να τα δώσει, αλλά τελικά σκέφτηκε ορθολογικά και έκανε πίσω. Οπως είπαμε και στο ξεκίνημα, έχει άλλο έργο στο κεφάλι του να στήσει και έχει να κάνει με το αγαπημένο επαγγελματικό κομμάτι του: τις κατασκευές.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ο λόγος που έκανε τον Πέρεθ να μην προχωρήσει στην τρελή μεταγραφή, ήταν ότι έχει μπροστά του ένα τεράστιο δάνειο 575 εκατ. ευρώ, που θα χρειαστεί για ένα ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα από τις κατακτήσεις του Champions League, αυτό του νέου γηπέδου. Ουσιαστικά η ιδέα είχε ξεκινήσει ως αναδιαμόρφωση, αλλά τελικά δείχνει να εξελίσσεται σε κάτι πιο ολοκληρωτικό. Ας τα πάρουμε όμως όλα με τη σειρά…

Είναι αρκετά τα χρόνια που συζητιέται το νέο «Μπερναμπέου» και φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή για να ξεκινήσει η δουλειά. Το όλο θέμα βέβαια για τον Πέρεθ, ήταν το που και πώς θα έβρισκε τα χρήματα για να βάλει μπροστά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «As και της «El Confidencial», αλλά και ρεπορτάζ στην τηλεοπτική εκπομπή «Chiringuito», υπάρχει ήδη έτοιμο το μοντέλο της χρηματοδότησης, κάτι που θα επηρεάσει και την ονομασία του γηπέδου.

Για τις 23 Σεπτεμβρίου, σε λίγες μέρες από τώρα δηλαδή, έχει προγραμματιστεί μία ιστορική γενική συνέλευση των socios-μελών του club. Εκεί ο Πέρεθ θα ζητήσει την έγκριση του πλάνου και εκτός απίθανου απροόπτου θα λάβει τη συναίνεση, μιας και έχει τον απόλυτο έλεγχο. Με βάση το σχέδιο του θα υπάρξουν δύο χρηματοδότες. Το ένα γκρουπ επενδυτών θα έχει να κάνει με το εξωτερικό του γηπέδου και το άλλο με το εσωτερικό (σ.σ.: με το πρώτο έχουν πέσει υπογραφές, με το δεύτερο είναι κοντά σε αυτό).

Με βάση όσα έχουν κυκλοφορήσει, η Ρεάλ θα λαμβάνει από τα δύο funds συνολικά ετησίως κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Κάπως έτσι θα μπορεί να πληρώνει όσα χρειάζεται για το νέο γήπεδο και να αποπληρώνει παράλληλα και το δάνειο των 575 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για το διαστημικό project που ετοιμάζει. Το μόνο που χρειάζεται επομένως ο Πέρεθ, είναι να το δώσουν το ΟΚ οι socios, να λάβει το δάνειο και να βάλει μπροστά τη δουλειά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε πρώτη φάση πάντως έχει ένα σοβαρό πρόβλημα να διαχειριστεί, ακόμα και εφόσον λάβει την πολυπόθητη συναίνεση. Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την άδεια από την περιφέρεια της Μαδρίτης για να στήσει εργοτάξιο (σ.σ.: έχει λάβει μόνο για μία γωνία του γηπέδου). Αυτό το τελευταίο είναι κάτι που φοβάται, καθώς είναι ικανό να τρενάρει σοβαρά τις εργασίες και να μην του επιτραπεί να τις ξεκινήσει πριν το 2020. Οπως και να έχει όμως, αυτό είναι τώρα το must του Φλορεντίνο Πέρεθ: το τρελό γήπεδο που θέλει να φτιάξει και που θα οδηγήσει τη Ρεάλ στη νέα εποχή, ακόμα και με το τίμημα των μη γαλαξιακών μεταγραφών. Αλλωστε στην παλιά τα σάρωσε όλα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.