Η Τουρκία φαβορί για τη διοργάνωση του EURO 2024

Η Τουρκία φαβορί για τη διοργάνωση του EURO 2024

Η UEFA θα ανακοινώσει τη χώρα ανάθεσης της τελικής φάσης του EURO 2024 σε μία εβδομάδα.Τουρκία και Γερμανία τα μεγάλα φαβορί.

Εν αναμονή της απόφασης, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δημοσίευσε τις εκθέσεις αξιολόγησης των δύο υποψηφιοτήτων.

Μια έκθεση στην οποία, στην πραγματικότητα, εκφράζεται έμμεσος προβληματισμός σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Την ίδια ώρα η αξιολόγηση της γερμανικής υποψηφιότητας εμφανίζει μόνο θετικά στοιχεία, ενώ στον τουρκικό φάκελο σημειώνονται τουλάχιστον τρία αδύνατα σημεία.

Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπογραμμίζει η UEFA, κάνει σαφές πως η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στοιχείο που χαρακτηρίζεται από την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή ως «έλλειψη ενδιαφέροντος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλα εμπόδια, μικρότερης σημασίας, σημειώνεται πως αποτελούν οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των εγκαταστάσεων, ελλείψει αεροδρομίων και η απαγόρευση χρήσης αλκοόλ που ισχύει στη χώρα, η οποία «θα μπορούσε να έρθει σε σύγκρουση με πιθανές χορηγίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.