Αλλάζουν όλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Από του χρόνου σε χρήση το VAR

Αλλάζουν όλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Από του χρόνου σε χρήση το VAR

H Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κόντρα στις συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος τόνιζε ότι προσωπικά δεν έχει πειστεί για την σημαντικότητα της χρήσης του βίντεο ριπλέι, αποφάσισε την εφαρμογή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσή της.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έκρινε ότι μπορεί να εφαρμοστεί το VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ από την νέα σεζόν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα χρησιμοποιηθεί VAR τόσο στα προκριματικά όσο και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στις 14 Αυγούστου 2019.

Αποφασίστηκε ακολούθως το VAR να μπει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2020, στο Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2020-21 στη φάση των ομίλων και στο Nations League, στην τελική φάση του που θα γίνει τον Ιούνιο του 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε την πίστη ότι η εφαρμογή του VAR από τον Αύγουστο του 2019, μας δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για να εγκαταστήσουμε ένα κατάλληλο σύστημα και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές ώστε να διασφαλίσουμε την επιτυχημένη χρήση του VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ, την μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο» ανέφερε στο σχετικό μήνυμά του ο Τσέφεριν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.