ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Σεισμός» στο Βέλγιο – Τεράστιο σκάνδαλο ποδοσφαιρικής διαφθοράς – Ποιοι εμπλέκονται

«Σεισμός» στο Βέλγιο – Τεράστιο σκάνδαλο ποδοσφαιρικής διαφθοράς – Ποιοι εμπλέκονται

Πανικός στην ποδοσφαιρική κοινωνία του Βελγίου που βρίσκετται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται οι κορυφαίες ομάδες της χώρας, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, διαιτητές, προπονητές αλλά και δημοσιογράφοι!

Συνολικά η αρμόδια εισαγγελία έχει εκδώσει 44 εντάλματα και στη γιγαντιαία επιχείρηση πήραν μέρος 220 αστυνομικοί, 184 εκ των οποίων έδρασαν στο Βέλγιο και 36 στο εξωτερικό (οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε Σκόπια, Βοσνία, Σερβία, Κύπρο, Γαλλία, Λουξεμβούργο), ενώ ήδη έχουν γίνει έρευνες στα γραφεία 10 συλλόγων. Όπως διευκρινίστηκε πάντως η έρευνα δεν είχε να κάνει με παρανομίες των συγκεκριμένων συλλόγων αλλά με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των συμβολαίων των αθλητών (προκειμένου να αποδειχθεί η τεράστια απάτα του εν λόγω κυκλώματος)

Μεταξύ όσων κλήθηκαν από την Αστυνομία και ανακρίνονται, είναι ο άλλοτε βοηθός του Τούντορ στον ΠΑΟΚ και νυν τεχνικός Μπριζ, Ιβάν Λέκο!

Η Μπριζ γνωστοποίησε πως ο Λέκο έλειπε από την πρωινή προπόνηση της ομάδας λόγω των εξελίξεων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος και τη χειραγώγηση αγώνων στο βελγικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Μπριζ, Μπαρτ Βέρχεγκ μίλησε για την κλήση του εισαγγελέα στον Ιβάν Λέκο προκειμένου ν’ ανακριθεί για την μεγάλη υπόθεση, ενώ, μεταξύ όσων έχουν συλληφθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι και ο δημοφιλής και εξαιρετικά δυνατός στο χώρο των μάνατζερ, Μότζι Μπαγιάτ!

Συνελήφθησαν επίσης ο πρώην προπονητής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Βαν Βέρμπεεκ αλλά και οι διαιτητές Σεμπαστιέν Ντελφεριέ και Μπαρτ Βερτέντεν.

Ο εισαγγελέας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2017 όταν το ειδικό τμήμα της Οικονομικής Αστυνομίας που ασχολείται με αθλητικά εγκλήματα εντόπισε κάποιες περίεργες συναλλαγές γνωστών ατζέντηδων… Ωστόσο στην πορεία έγινε αντιληπτό ότι το ίδιο κύκλωμα επηρέαζε και αποτελέσματα αγώνων (για παράνομο στοιχηματισμό) και η εισαγγελία έδωσε την εντολή να επεκταθεί η έρευνα και για πιθανές κατηγορίες χειραγώγησης αγώνων, δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.