ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άρσεναλ-Τσέλσι 2-0: Πήρε το ντέρμπι και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της τετράδας (βίντεο)

Άρσεναλ-Τσέλσι 2-0: Πήρε το ντέρμπι και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της τετράδας (βίντεο)

Η Αρσεναλ ήταν εξαιρετική, πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου και ανάκτησε τις ελπίδες για σεντόνι. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν της Τσέλσι 2-0, και είναι στην 5η θέση και στο -3 από τους Μπλε. Η ομάδα του Σάρι ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, με τον Αζάρ να είναι… μόνος στην αντίπαλη εστία. «Πάγωσαν» οι Κανονιέρηδες με τον τραυματισμό του Μπεγιερίν.

Η Αρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά με το… καλημέρα του ματς, πίεσε την Τσέλσι και φάνηκε απειλητική από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 4ο λεπτό βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, ο Λακαζέτ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σωκράτης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει με την προβολή του Αζάρ, αλλά η Αρσεναλ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα, στο 13′ ο Κέπα έκανε απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά του Κοσιελνί. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τους Κανονιέρηδες. Ο Λακαζέτ κόλλησε τη μπάλα στο πόδι του και με απίθανο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η Αρσεναλ έβρισκε χώρους και στο 18′ είχε νέα μεγάλη φάση, αλλά ο Κεπά νίκησε και τον Ομπαμεγιάνγκ. Οι Μπλε θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν ένα λεπτό αργότερα, αλλά το πλασέ του Πέδρο πέρασε μόλις άουτ. Οι Μπλε πήραν μέτρα μετά το 20ο λεπτό, η κατοχή τους έφτασε το 60%, αλλά χωρίς ουσία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι στο 39′ πέτυχαν ακόμα ένα γκολ. Ο Παπασταθόπουλος έκανε εξαιρετική ασίστ και ο Κοσιελνί με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο Γάλλος σκόραρε για ένατη διαδοχική σεζόν στην Premier League κι έγινε ο πρώτος αμυντικός του συλλόγου με 20 γκολ στη διοργάνωση.

Πάντως, οι Μπλε θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με καλύτερες προοπτικές, αλλά στο 45′ η κεφαλιά του Αλόνσο βρήκε στο δοκάρι. Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό, μπορεί η Τσέλσι να έχει την κατοχή, αλλά το ματς δεν απέκτησε ποτέ το ρυθμό του α’ ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν παθητική στάση, έδωσαν χώρους, τους οποίους δεν εκμεταλλεύθηκε η ομάδα του Σάρι. Ο Αζάρ ήταν αποκομμένος στην επίθεση και ούτε η παρουσία του Ζιρού στο τελευταίο 20λεπτο άλλαξε την εικόνα. Αντίθετα, η Αρσεναλ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά Ράμσεϊ και Μπεγιερίν είχαν άσχημα τελειώματα. Τα χαμόγελα πάντως του Εμερι πάγωσαν στο 72′, όταν ο Ισπανός τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι πήραν μια σπουδαία νίκη. Αντίθετα, οι Μπλε προβλημάτισαν επιθετικά και η έλευση του Ιγουαΐν κρίνεται επιτακτική.

Αρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν (72′ Ελνένι), Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Κολάσινατς, Ράμσεϊ (67′ Νάιλς), Τορέιρα, Γκεντουζί, Τσάκα, Λακαζέτ (68′ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τσέλσι: Κέπα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (63′ Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Πέδρο (68′ Οντόι), Γουίλιαν (68′ Ζιρού)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.