ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Μοιρασιά» στο ντέρμπι του πλανήτη: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 για το κύπελλο Ισπανίας (βίντεο)

«Μοιρασιά» στο ντέρμπι του πλανήτη: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 για το κύπελλο Ισπανίας (βίντεο)

Ραντεβού σε τρεις εβδομάδες (27/02) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έδωσαν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώτος ημιτελικός του Copa del Rey στο «Καμπ Νόου» δεν ανέδειξε νικητή, με το τελικό 1-1 να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην «Βασίλισσα» της Ευρώπης.

Το πρώτο clasico του κυπέλλου, μετά τον τελικό του 2014 (τότε είχαν επικρατήσει οι Μαδριλένοι με 2-1) έφερε απόλυτη ισορροπία και πλέον οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να τα δώσουν όλα στη ρεβάνς που θα γίνει στο «σπίτι» των «μερένγκες».

Η ομάδα του Σολάρι στάθηκε περίφημα στο γήπεδο, προηγήθηκε πολύ γρήγορα (στο 6΄ με τον Βάθκεκ), έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να «κλειδώσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς, ωστόσο, και με το 1-1 που απέσπασε έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη.

Η απουσία του Λιονέλ Μέσι από το αρχικό σχήμα επηρρέασε την «Μπαρτσα» που δεν βρήκε διαδρόμους για να απειλήσει. Είχε δοκάρι πριν το γκολ της ισοφάρισης του Μάλκοκ (57΄) με τον Ράκιτιτς, αλλά σε γενικές γραμμές δεν απέδωσε το ποδόσφαιρο που μπορεί. Η είσοδος του Αργεντινού στο 67΄ δεν άλλαξε πολλά, καθώς ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας (οι ρεβάνς θα γίνουν στις 27-28 Φεβρουαρίου):

  • Μπαρτσελόνα–Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
  • Μπέτις-Βαλένθια 7/2

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64′ Βιδάλ), Αρτούρ, Κουτίνιο (64′ Μέσι), Μάλκομ (76′ Αλενιά), Λουίς Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Γιορέντε (64′ Καζεμίρο), Κρόος, Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους (64′ Μπέιλ), Μπενζεμά.

Τα γκολ:

Το 0-1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.