ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Champions League: Μίλησε η εμπειρία της Ρεάλ, 2-1 στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ – Επιβλητική η Τότεναμ (βίντεο)

Champions League: Μίλησε η εμπειρία της Ρεάλ, 2-1 στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ – Επιβλητική η Τότεναμ (βίντεο)

Ακόμα δύο αναμετρήσεις έγιναν την Τετάρτη για την φάση των «16» του Champions League. Ο Άγιαξ φιλοξένησε στο Άμστερνταμ τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ η Τότεναμ στο Λονδίνο την Ντόρτμουντ.

Η Ρεάλ πέρασε δύσκολες στιγμές στο Άμστερνταμ, αλλά έφυγε νικήτρια με 2-1 απέναντι στον Άγιαξ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στις 5 Μαρτίου.

Με πίεση ψηλά, οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν πολύ τη «βασίλισσα» στο πρώτο ημίχρονο και την έφεραν σε δύσκολη θέση αρκετές φορές. Οι παίκτες του «Αίαντα» βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση και στο 26΄ είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τάντιτς πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά. Στο 36΄ ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του Ζίγεκ, ενώ στο 37΄ ο Σκόμινα ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων χρησιμοποιώντας το VAR σε μια δύσκολη φάση. Σε κεφαλιά του Ντε Λιχτ ο Κουρτουά έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Αργεντινός αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά, αλλά μετά τη χρήση του βίντεο ο Σκόμινα αποφάνθηκε ότι ο Τάντιτς βρισκόταν σε αντικανονική θέση (οριακά) και… κατέστειλε τους πανηγυρισμούς στην Αρένα «Γιόχαν Κρόιφ».

Αφού πέρασε… αλώβητη από την «τρικυμία», η Ρεάλ έβγαλε την εμπειρία και την ποιότητά της ανοίγοντας στο σκορ στο 60ό λεπτό, όταν ο Βινίσιους έκανε το μπάσιμο από αριστερά, τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς και πάσαρε στον Μπενζεμά, που νίκησε εύκολα τον Ονάνα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 75΄ ο Νέρες γύρισε την μπάλα από αριστερά στο πέναλτι, με τον Ζίγιεκ να ισοφαρίζει. Ο Άγιαξ δεν κατόρθωσε πάντως να αποφύγει την ήττα, καθώς σε νέα αντεπίθεση ο Καρβαχάλ γύρισε στον Ασένσιο που έγραψε το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ζίγεκ – Ρεγκιλόν, Βάσκεθ, Ράμος

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (73΄ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Ταλιαφίκο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (81΄ Ντίας), Μπέιλ (61΄ Λούκας), Μπενζεμά (73΄ Ασένσιο).

Δείτε τα γκολ

Το 0-1 της Ρεάλ

Το 1-1 του Άγιαξ

Το 1-2 της Ρεάλ

Τριάρα η Τότεναμ στην Ντορτμουντ

Με το ένα… πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου η Τότεναμ, μετά την ευρεία νίκη της με 3-0 απέναντι στην πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ, αφού στη ρεβάνς της 5ης Μαρτίου η ομάδα του Φαβρ θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι στα… σημεία στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ανέπτυξαν επιθετικότητα και είχαν καλές στιγμές με τον Πούλισιτς στο 15΄ (σουτ άουτ), τον Ντιλέινι στο 35΄ (απέκρουσε ο Λορίς) και Ζαγκαντού στο 45΄, που πήρε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα και ο Λορίς απέκρουσε με απίθανη προσπάθεια την τελευταία στιγμή, επί της γραμμής. Στο ίδιο διάστημα, οι Λονδρέζοι που στερήθηκαν και πάλι τους Χάρι Κέιν και Ντέλε Άλι, είχαν απειλήσει στο 7΄ με το για λίγο άστοχο σουτ του Μόουρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, όταν ο Σον στο 47΄ νίκησε τον Μπούρκι από την περιοχή και άνοιξε το σκορ, με το τέταρτο γκολ του στους ισάριθμους αγώνες που έχει βρεθεί αντιμέτωπος της Ντόρτμουντ. Το γκολ, εν πολλοίς ενάντια στη ροή του αγώνα, αποσυντόνισε τους Γερμανούς, που αίφνης απογοητεύτηκαν. Με το 1-0 να παραμένει ως το τελευταίο δεκάλεπτο, η Τότεναμ τιμώρησε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων σκοράροντας άλλα δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο, με τον Βερτόγκεν στο 83΄ και τον Γιορέντε στο 86΄ (κεφαλιά) και κατακτώντας, ουσιαστικά, την πρόκριση από σήμερα.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Οριέ – Ντιλέινι

TΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Λορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φόιτ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς, Σισοκό (90΄ Γουανιάμα), Ερικσεν, Λούκας (84΄ Γιορέντε), Σον (90΄ Λαμέλα).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού (77΄ Σμέλτσερ), Τοπράκ, Ντιαλό, Βίτσελ, Νταούντ, Ντιλέινι, Σάντσο (88΄ Γκερέιρο), Γκέτσε, Πούλισιτς (87΄ Λάρσεν).

Δείτε τα γκολ

Το 3-0 της Τότεναμ

Το 2-0 της Τότεναμ

Αποτελέσματα φάση των «16»

Στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ρόμα (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 2-1

Μάντσεστερ Γ.(Αγγλία)-Παρί ΣΖ (Γαλλία) 0-2

Τότεναμ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 3-0

Άγιαξ (Ολλανδία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-2

Λιόν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 19/02

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μ.(Γερμανία) 19/02

Σάλκε (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 20/02

Ατλέτικο Μ.(Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 20/02

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 5,6, 12 και 13 Μαρτίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.