Champions League: «Βασίλισσα» στο νέο της «παλάτι» η Τότεναμ, 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι – Άνετα η Λίβερπουλ 2-0 την Πόρτο

Champions League: «Βασίλισσα» στο νέο της «παλάτι» η Τότεναμ, 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι – Άνετα η Λίβερπουλ 2-0 την Πόρτο

Στα ευρωπαϊκά εγκαίνια στο «παλάτι» του Λονδίνου, η Τότεναμ φρόντισε να αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο τους οπαδούς της. Η αποχώρηση του αρχηγού της και πρώτου σκόρερ, Χάρι Κέιν, στο 58΄ λόγω τραυματισμού, δεν εμπόδισε την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο να πάρει πολύ μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στον πρώτο αγγλικό «εμφύλιο» της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Σον στο 78ο λεπτό, που με άψογο στιλ κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου και εν συνεχεία με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Έντερσον (φέρει ευθύνη για το γκολ), έμελλε να κρίνει το ματς στο «Τότεναμ Στέιντιουμ» και να φέρει τους «πετεινούς» σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στους ημιτελικούς ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 17/04 στο «Ετιχαντ», όπου και σαφώς η Σίτι δεν θα «παραδοθεί» εύκολα.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» είχε φρενήρη ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 13ου λεπτού για την Σίτι. Οι Λονδρέζοι απείλησαν πρώτοι και συγκεκριμένα στο 8΄ με τον Ντέλε Άλι να αστοχεί μέσα στην περιοχή, ύστερα από σέντρα του Κέιν. Η «απάντηση» των «πολιτών» ήρθε άμεσα με την πλέον «καθαρή» ευκαιρία για να προηγηθούν. Με τη… συνδρομή του VAR, ο Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ στο 13΄, αλλά ο Λιορίς ήταν ο μεγάλος νικητής στο τετ-α-τετ με τον Αγουέρο από την «ασβεστένια βούλα».

Η Τότεναμ ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που αν και στα πρώτα λεπτά φάνηκε να «πατούν« καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, μετά το 20΄ δεν βρήκαν ανοιχτούς διαδρόμους. Η καλύτερη στιγμή για τους «πετεινούς» ήρθε στο 21΄ με τον Έντερσον να κάνει εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Κέιν μέσα από την περιοχή.

Η αναγκαστική αλλαγή του Κέιν στο 58΄ επηρέασε για λίγο τους γηπεδούχους που έχασαν προς στιγμή τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός έμελλε να βάλει την υπογραφή του στο 78΄. Οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και δεν απέφυγαν την πρώτη τους ήττα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν από τις 29 Ιανουαρίου (Νιουκάστλ).

Κίτρινες: Ρόουζ – Λαπόρτ, Μαχρέζ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Σον, Γουίνκς (81΄ Γουανιάμα), Κέιν (58΄λ.τρ. Λούκας Μόουρα), Σισοκό, Άλι (87΄ Γιορέντε), Έρικσεν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Γκιντογκάν, Αγουέρο (70΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Λαπόρτ, Ντελφ, Νταβίντ Σίλβα (89΄ Ντε Μπράιν), Φερναντίνιο, Μαχρέζ (89΄ Σανέ), Οταμέντι

«Καθαρό» προβάδισμα η Λίβερπουλ

Ο πόθος της Λίβερπουλ να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League μετά από 29 χρόνια δεν την εμποδίζει από το να ορέγεται και το Champions League. Η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος (η Σίτι έχει ένα ματς λιγότερο) εκμεταλλεύττηκε την έδρα της και την παράδοση που έχει απέναντι στην Πόρτο και με το 2-0 στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης απέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ημιτελικούς (η ρεβάνς στο Ντραγκάο στις 17 Απριλίου).

Οι «δράκοι», που δέχτηκαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, επέκτειναν το αρνητικό τους σερί επί αγγλικού εδάφους συμπληρώνοντας 19 ματς χωρίς νίκη. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαν αποσπάσει 0-0 στον δεύτερο αγώνα των «16» από την Λίβερπουλ, αλλά είχαν γνωρίσει τη συντριβή στο «Ντραγκάο» με 5-0. Σε έβδομο σερί ματς με τους «κόκκινους» παραμένουν χωρίς επιτυχία (4-3-0), με τα γκολ των Άγγλων να φτάνουν τα 14, ενώ οι Πορτογάλοι έχουν μόλις 2!

Πλέον, το έργο της ομάδας του Κονσεϊσάο για να προκριθεί σε ημιτελική φάση του Champions League δυσκόλεψε αφάνταστα. Έχει να το κάνει από τη σεζόν 2003/2004, όταν έφτασε έως το τέλος πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο.

Με τις ιδανικότερες συνθήκες ξεκίνησε το ματς για τους «κόκκινους». Η ομάδα του Κλοπ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή των «δράκων», με το σουτ του Κεϊτά στο 5΄ μετά την πάσα του Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 26΄, από πάσα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, δίδοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα» και σχετικά εύκολα κράτησαν την «καθαρή» νίκη που τους βάζει σε «θέση οδηγού» στην υπόθεση πρόκριση.

Κίτρινες: Σοάρες, Φελίπε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ, Κεϊτά, Φιρμίνο (82΄ Στάριτζ), Μανέ (73΄ Οριγκί), Σαλάχ, Χέντερσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (77΄ Φερνάντο), Μιλιτάο, Τόρες (74΄ Κόστα), Μαρέγκα, Τέγες, Κορόνα, Ντανίλο, Οτάβιο, Φελίπε, Σοάρες (62΄ Μπραχίμι)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.