ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Champions League: Προβάδισμα της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 1-1 το Αγιαξ-Γιουβέντους (βίντεο)

Champions League: Προβάδισμα της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 1-1 το Αγιαξ-Γιουβέντους (βίντεο)

Ένα αυτογκόλ του Λουκ Σο και δύο καταπληκτικά τέρματα του ασταμάτητου Κριστιάνο Ρονάλντο και του εκρηκτικού Νταβίντ Νέρες έκριναν τους δύο πρώτους προημιτελικούς του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα και του Αγιαξ με τη Γιουβέντους. Οι Καταλανοί του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησαν 1-0 στο Ολντ Τράφορντ αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον ημιτελικό, ενώ ο Αίαντας και οι Μπινκονέρι μετά το 1-1 στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Τορίνο.

Στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων πριν από τη σέντρα του αγώνα στο Αμστερνταμ, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 120 οπαδών της Γιουβέντους, εντός γηπέδου η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, ενώ και το ποδόσφαιρο που παίχθηκε από τις δυο ομάδες ήταν υψηλού επιπέδου.

Ο Αγιαξ έχοντας τον νεανικό ενθουσιασμό του και τη δύναμη της έδρας μπήκε στο παιχνίδι με κεκτημένη ταχύτητα ασκώντας πίεση στη Γιουβέντους που όμως ανταποκρίθηκε δίχως να δεχτεί γκολ. Και χτύπησε λίγο προτού κλείσει το α’ ημίχρονο.

Στο 45′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το παιχνίδι προς τα δεξιά, ο Κανσέλο είδε την κάθετη κίνηση του Πορτογάλου σουπερστάρ, ο οποίος είχε ήδη αφήσει αρκετά μέτρα πίσω του τον Μπλιντ που μάταια τον κυνηγούσε. Ο Κριστιάνο με μια εντυπωσιακή εναέρια κεφαλιά έγραψε το 0-1 υπενθυμίζοντας ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα ματς. Αυτό ήταν το 41ο γκολ που πετυχαίνει σε προημιτελική φάση του Champions League!

Δείτε το 0-1 του Κριστιάνο:


Το νεανικό σύνολο του Αγιαξ ωστόσο δεν έδειξε να επηρεάζεται από την ψυχρολουσία. Κάτι που φάνηκε μόλις στα 26 δευτερόλεπτα από την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οπότε ο Νταβίντ Νέρες με καταπληκτική ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο πλασέ ισοφάρισε (1-1). Το παιχνίδι διατήρησε τον καλό ρυθμό του με τις δυο ομάδες να πλησιάζουν στο γκολ αλλά τελικά να μένουν στην ισοπαλία που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο.

Δείτε το 1-1 του Νέρες:


Ένα… αυτογκόλ και να καίει

Στο Ολντ Τράφορντ η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να προηγείται νωρίς στο σκορ (0-1) κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστεί πιο άνετα το παιχνίδι στη συνέχεια. Μόλις στο 12′ ο Μπουσκέτς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μέσι, ο οποίος «σημάδεψε» τον Σουάρες. Ο Ουρουγουανός με κεφαλιά, κι αφού η μπάλα πέτυχε και τον Σο αλλάζοντας πορεία, κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα. Ο βοηθός ύψωσε το σημαιάκι του καταλογίζοντας οφσάιντ αλλά ήρθε το VAR για να διορθώσει το λάθος.

Το γκολ της Μπαρτσελόνα ήταν προϊόν του περίφημου… τίκι-τάκα καθώς σε διάστημα 2 λεπτών και 14 δευτερολέπτων οι Μπλαουγράνα άλλαξαν 48 πάσες (!). Η μπάλα πέρασε από όλους τους παίκτες των Καταλανών, ενώ την ακούμπησαν μόλις δύο της Γιουνάιτεντ: ο Σμόλινγκ κι ο Σο στον οποίο χρεώθηκε το αυτογκόλ.

Δείτε το εντυπωσιακό γράφημα:


Στο 30′ ο Λιονέλ Μέσι έπειτα από δυνατή σύγκρουση με τον Σμόλινγκ απέδειξε ότι δεν είναι… θεός καθώς μάτωσε και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα:

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Τρίτη (16/4).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ημιτελική φάση θα αναμετρηθούν οι νικητές των ζευγαριών Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι – Αγιαξ ή Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ ή Πόρτο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.