Έρχονται ριζικές αλλαγές στο Champions League – Τι προτείνουν οι σύλλογοι

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο Champions League – Τι προτείνουν οι σύλλογοι

Ένα έγγραφο του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης (ECA), Αντρέα Ανιέλι, με αποδέκτες τα κλαμπ-μέλη της δείχνει πως έρχονται αλλαγές στο «χάρτη» του Champions League.

Πιο συγκεκριμένα, το αφεντικό της Γιουβέντους προτείνει τη δημιουργία ενός νέου Champions League, που θα περιλαμβάνει όχι οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων αλλά τέσσερις των οκτώ. Αυτό σημαίνει μια πρώτη φάση 14 αγωνιστικών, κάτι που στην πορεία των χρόνων μπορεί να μεταφραστεί και ως… απόπειρα να «καπελωθούν» τα εθνικά πρωταθλήματα ή να αποδυναμωθούν οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.

Το εν λόγω format προτείνεται να εφαρμοστεί από το 2024, αλλά αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη γενική συνέλευση της Μάλτας, στις 6 και 7 Ιουνίου.

Η ECA μιλά για προτάσεις «θεμελιώδεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» κάνοντας λόγο για μια νέα δομή πυραμίδας, που θα περιλαμβάνει προβιβασμούς σε και υποβιβασμούς από το Champions League δίνοντας δικαίωμα στο όνειρο σε όλες τις ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως πολλοί θεωρούν πως πρόκειται απλώς για απόπειρα των κλαμπ να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την UEFA ή έστω να αποκομίσουν ακόμη περισσότερα οφέλη για τα εμπορικά brand.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.