ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποθέωση του Fair Play – Με εντολή προπονητή δέχτηκαν γκολ και έχασαν την άνοδο

Αποθέωση του Fair Play –  Με εντολή προπονητή δέχτηκαν γκολ και έχασαν την άνοδο

Μπορεί να έχασε μια άνοδο στην Premier League (αν και ακόμη ελπίζει μέσω των πλέι οφ) αλλά γιγάντωσε ακόμη περισσότερο τον μύθο του ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός τεχνικός της Λιντς κέρδισε τις εντυπώσεις, μολονότι η ομάδα του έχασε οριστικά το τρένο του απευθείας προβιβασμού στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Και τούτο διότι υπήρξε εμπνευστής ενός εκ των σπουδαιότερων fair play που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τι ακριβώς συνέβη; Η Λιντς σκόραρε στο 73′ του ντέρμπι της Championship με την Αστον Βίλα στο Ελαντ Ρόουντ. Ανοιξε το σκορ με τον Κλιχ και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας ανόδου στην Premiership. Ωστόσο, το κατάφερε με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων Τζόναθαν Κότζια ήταν τραυματίας. Οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν, οι γηπεδούχοι συνέχισαν, το γκολ ήρθε κι ακολούθησε πανδαιμόνιο και καυγάς μεταξύ παικτών και προπονητών για μη τήρηση του fair play. Μάλιστα στη σύρραξη αποβλήθηκε κι ο εξτρέμ της Αστον Βίλα Ελ Γκαζί.

Το παιχνίδι διεκόπη για αρκετά λεπτά και τότε ο Μπιέλσα πήρε μια γενναία αλλά δίκαιη απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Εδωσε εντολή στους παίκτες του να δεχτούν γκολ αμέσως μετά τη σέντρα προκειμένου να ισοφαρίσει η Αστον Βίλα! Κι ας ήξερε ότι με το 1-1 η Λιντς έχανε και μαθηματικά τις ελπίδες της για να προβιβαστεί απευθείας στην Premier League, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα ήταν η ομάδα που θα κλείδωνε την άνοδο. Οπως και συνέβη…

Η Αστον Βίλα έκανε τη σέντρα, οι παίκτες της Λιντς τούς άνοιξαν δρόμο -πλην ενός, του αμυντικού Γιόνσον ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει το γκολ διότι είτε δεν κατάλαβε την εντολή του Μπιέλσα είτε δεν ήθελε να την αποδεχτεί- και η Βίλα έφτασε στην ισοφάριση με τον Αντομά να πλασάρει σε άδειο τέρμα στο 77′.

Η αποθέωση του fair play…

Δείτε τι ακριβώς συνέβη στα δύο video που ακολουθούν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.