ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Έφυγε» ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντίνκο Ντερμεντζίεφ

«Έφυγε» ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντίνκο Ντερμεντζίεφ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Ντίνκο Ντερμεντζίεφ, γνωστός και ως “Τσίκο”.

Ο Ντίνκο Ντερμεντζίεφ έχασε τη μάχη για τη ζωή, την 1η Μαΐου 2019, ένα μήνα πριν από τα γενέθλιά του. Ο εκλιπών, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με φωτεινές σελίδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, παίκτης και προπονητής της ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ (Botev Plovdiv), είχε πέσει σε κώμα για ένα μήνα, έπειτα από επιπλοκές που είχε από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η σορός του «Τσίκο» θα εκτεθεί στις 4 Μαΐου σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο Kolodruma στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) από τις 10 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την ίδια μέρα, στη 1.30 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κοιμητήριο του Πλόβντιβ.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της UEFA, επισημαίνεται ότι η Βουλγαρία θρηνεί το θάνατο ενός εξαιρετικού και ταλαντούχου παίκτη.

Ο «Τσίκο» σκόραρε 19 γκολ σε 59 εμφανίσεις της Βουλγαρίας από το 1962 μέχρι το 1977, παίζοντας στα παγκόσμια πρωταθλήματα FIFA το 1962, το 1966 και το 1970, μαζί με άλλους αγαπημένους παίκτες, όπως ο Γκεόργκι Ασπαρούχοφ, ο Ντιμιτάρ Γιακίμοφ, ο Νίκολα Κότκοφ και ο Ντίμιταρ Πένεφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όλη του τη ζωή, ο Ντίνκο Ντερμεντζίεφ ήταν «αφοσιωμένος» στην Μπότεφ Πλόβντιβ, ως παίκτης και ως προπονητής της παλαιότερης βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομάδας (ιδρύθηκε το 1912).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.