ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βαλένθια-Άρσεναλ 2-4: Ημέρες 2006 για τους «κανονιέρηδες»

Βαλένθια-Άρσεναλ 2-4: Ημέρες 2006 για τους «κανονιέρηδες»

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τίτλο θα έχει η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με 2-4 της Βαλένθια στο Μεστάγια και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της 29ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ μόλις 10΄ με το πλασέ του Γκαμεϊρό, αλλά 7 λεπτά αργότερα η Άρσεναλ «απάντησε» με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση τελείωσε στο 50ό λεπτό, όταν ο Λακαζέτ έβαλε μπροστά την Άρσεναλ. Ο Γκαμεϊρό κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58΄ για τις «νυχτερίδες», αλλά ήταν αδύνατο για την ομάδα του Μαρθελίνο να φτάσει σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα σε τρία 24ωρα. Ο Ομπαμεγιάνγκ με άλλα δύο τέρματα στο 69΄ και 88΄ «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση των «κανονιέρηδων».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι στην ενδεκάδα και θα έχει την ευκαιρία σε 20 ημέρες να διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων. Από την άλλη, ο Κέβιν Γκαμεϊρό στην 38η ευρωπαϊκή του συμμετοχή στο Europa League (μία πίσω από τον Εντουάρντο Σάλβιο που έχει τις περισσότερες) με τα δύο γκολ που σημείωσε έφτασε τα 19 στη διοργάνωση και, πλέον, απέχει μόλις ένα από τον Ρανταμέλ Φαλκάο που προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 20 τέρματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι (56′ Σολέρ), Γκαράι, Γκαμπριέλ, Χοσέ Γκαγιά, Βας, Ντάνι Παρέχο, Κοσελέν, Γκέντες (71′ Φεράν Τόρες), Ροντρίγκο (71′ Σάντι Μίνα), Γκαμεϊρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80′ Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (70′ Μουστάφι), Ομπαμεγιάνγκ, Εζίλ (62′ Μχιταριάν), Λακαζέτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.