ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Τσέλσι κατέκτησε το Εuropa League συντρίβοντας την Αρσεναλ με 4-1

Η Τσέλσι κατέκτησε το Εuropa League συντρίβοντας την Αρσεναλ με 4-1

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του Europa League η Τσέλσι κερδίζοντας με 4-1 την Αρσεναλ που εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Η Τσέλσι πανηγύρισε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο της έχοντας χάσει μόνο ένα τελικό (2008), εν αντιθέσει προς την Αρσεναλ που τείνει να εξελιχθεί σε… λούζερ φεύγοντας ηττημένη για πέμπτη φορά στους έξι τελικούς που έχει συμμετάσχει!

Η Τσέλσι είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τον αρχηγό της Εντέν Αζάρ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και πιθανότατα έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα των Μπλε καθώς οδεύει προς τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κι έναν πρώην Κανονιέρη, τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σκόραρε και αναδείχθηκε κορυφαίος γκολτζής της σεζόν στο Europa League.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ νευρικά και για τις δυο ομάδες που στα πρώτα 25′ κατέγραψαν μόλις μια τελική με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 8′. Σταδιακά πάντως ο ρυθμός άρχισε να βελτιώνεται και οι ομάδες να κυκλοφορούν πιο καλά την μπάλα, πατώντας την αντίπαλη περιοχή. Κι ήταν το 28′ όταν η Αρσεναλ έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ με κεραυνό του Τσάκα που… έξυσε το οριζόντιο δοκάρι του Κέπα.

Η Τσέλσι αφυπνίστηκε και απάντησε με διπλή ευκαιρία: αρχικά του Εμερσον στο 34′ και εν συνεχεία με τον Ζιρού στο 39′. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Τσεχ αντέδρασε σωστά διατηρώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Η Τσέλσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια φόρα που έκλεισε το πρώτο 45λεπτο. Μόνο που τούτη τη φορά δεν αστόχησε. Στο 49′ ο Εμερσον έκανε μια σκαφτή πάσα στην καρδιά της περιοχής της Αρσεναλ και ο… κίλερ Ζιρού με μια κίνηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του, κινήθηκε πιο γρήγορα απ’ τον Κοσιελνί και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσεχ. Ηταν το 11ο γκολ σε 14 παρουσίες στο εφετινό Europa League του Γάλλου κανονιέρη, ο οποίος έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Αρσεναλ. Και το πέτυχε νικώντας έναν γκολκίπερ, τον Τσεχ, που υπήρξε θρύλος της Τσέλσι…

Η σοκαρισμένη Αρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε αλλά στο 60′, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Κόβατσιτς, του Αζάρ και του Πέδρο, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Τσεχ, δίνοντας πλέον σαφές προβάδισμα στους «μπλε»

Και προτού καν προλάβει να συνέλθει η ομάδα του Εμερι, ήρθε και το τρίτο χτύπημα από την Τσέλσι στο 64′, τούτη τη φορά από τον αρχηγό της Εντέν Αζάρ, ο οποίος ευστόχησε με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ζιρού σε ανατροπή από τον Μέιτλαντ-Νάιλς.

Η Αρσεναλ έδειξε σημάδια ζωής όταν στο 69′, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, ο Ιβόμπι κεραυνοβόλησε τον Κέπα και μείωσε σε 3-1 δίνοντας ελπίδες στους Κανονιέρηδες.

Η Τσέλσι όμως ήταν αποφασισμένη να πάρει το τρόπαιο σπίτι της και απάντησε αμέσως βάζοντας τέλος στα όνειρα της Αρσεναλ για ανατροπή. Στο 72′ ο Ζιρού έγινε δημιουργός και ο Αζάρ εκτελεστής γράφοντας το επιβλητικό 4-1 που της χάρισε έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.

Αρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66′ Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (67′ Αϊβόμπι), Τζσκα, Κολάσινατς, Εζίλ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Πέδρο (71′ Γουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.