Μάρτα: Η Βραζιλιάνα παίκτρια ποδοσφαίρου που έγραψε ιστορία – Ξεπέρασε όλους τους άνδρες σκόρερ στο Μουντιάλ (φώτο)

Μάρτα: Η Βραζιλιάνα παίκτρια ποδοσφαίρου που έγραψε ιστορία – Ξεπέρασε όλους τους άνδρες σκόρερ στο Μουντιάλ (φώτο)

Η Μάρτα Βιέιρα ντα Σίλντα, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι 33 ετών και αγωνίζεται στην Αμερικάνικη Orlando Pride αλλά και στην Εθνική Βραζιλίας.

Η σέντερ φορ της γυναικείας «Σελεσάο» έγραψε χθες το βράδυ παγκόσμια ιστορία.

Έγινε η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε σε επίπεδο ανδρών είτε γυναικών, έχοντας σκοράρει 17 φορές σε 5 Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, η Βραζιλιάνα έφτασε τα 17 γκολ στη διοργάνωση, ξεπερνώντας όλα τα μεγάλα αστέρια του ανδρικού ποδοσφαίρου.

Η σούπερ σταρ του γυναικείου ποδοσφαίρου έκρινε το αποτέλεσμα κόντρα στην Ιταλία γράφοντας το 1-0 και στέλνοντας την ομάδα της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στη Γαλλία.

Η Μάρτα με τα 17 της γκολ, ξεπέρασε τα 16 του Κλόζε με την Εθνική Γερμανίας αλλά και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο που σταμάτησε στα 15 τέρματα.

Κατάφερε έτσι να γράψει την απόλυτη ιστορία στην κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, έχει σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ ενώ έχει γίνει σύμβολο ισότητας στον ανδροκρατούμενο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όταν πέτυχε το 16ο της γκολ απέναντι στην Αυστραλία, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα με μια κίνησή της.

Πανηγύρισε δείχνοντας στο παπούτσι της το σύμβολο της ισότητας των δύο φύλων.

Η Μάρτα έχει ακόμα πολλά να δώσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για ένα ανδρικό άθλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.