Μεταγραφή – σοκ: 127,5 εκατ. ευρώ για ένα παιδί 19 ετών!

Μεταγραφή – σοκ: 127,5 εκατ. ευρώ για ένα παιδί 19 ετών!

Ενηλικιώθηκε πριν από λίγους μήνες, αλλά στοιχίζει ήδη… 127,5 εκατομμύρια ευρώ! Η μεταγραφή – πρόκληση (άραγε είναι τέτοια πλέον;) του 19χρονου Ζοάο Φέλιξ στην Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκληρώθηκε.

Το νέο παιδί – θαύμα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο), ανέβηκε μεμιάς στην τέταρτη θέση των πιο ακριβών μεταγραφών όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Νεϊμάρ (222 εκατ. ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2017), Κιλιάν Μπαπέ (180 από την Παρί στην Μονακό το καλοκαίρι του 2018) και Φιλίπε Κοουτίνιο (160 από την Μπαρτσελόνα στην Λίβερπουλ τον χειμώνα του 2018).

Η ρήτρα αποδέσμευσης του Ζοάο Φέλιξ ήταν 120 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το κόστος του ανέβηκε στα 127,2, επειδή η Ατλέτικο θα δώσει έξι επιπλέον σε τόκους ώστε να αποπληρώσει το ποσό με δόσεις, ενώ θα δώσει και 1,2 εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτο για τροφεία.

Ο Ζοάο Φέλιξ θα υπογράψει επταετές συμβόλαιο (!) με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν τα εφτά εκατομμύρια ευρώ και πήρε την φανέλα με το «7», την οποία αφήνει ελεύθερη ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα έναντι ενός παρόμοιου ποσού, «χρηματοδοτώντας» επί της ουσίας την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο.

«Τρελή Τετάρτη» βίωσαν, στο μεταξύ, οι «Ροχιμπλάνκος», αφού το πρωί ο αμυντικός μέσος Ρόδρι, μέσω εκπροσώπου, κατέθεσε επιταγή ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ (όση και η ρήτρα αποδέσμευσής του) στην ισπανική λίγκα, ώστε να μπορεί πλέον να μετακινηθεί στην Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία έχει συμφωνήσει.

Η Ατλέτικο είχε καλύψει το κενό του με τον Μάρκος Γιορέντε, για τον οποίο έδωσε σαράντα εκατομμύρια ευρώ στην συμπολίτισσα Ρεάλ, ενώ ανακοίνωσε και τον Μεξικανό κεντρικό μέσο Εκτορ Ερέρα, ο οποίος φτάνει ως ελεύθερος από την Πόρτο.

Από τους «Δράκους», η Ατλέτικο απέκτησε και τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Φελίπε, τον οποίο επίσης ανακοίνωσε σήμερα (3/7), με το κόστος αυτής της μεταγραφής να φτάνει στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.