ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι δύο «ανίκητες» ομάδες της Premier League – Έγραψαν ιστορία (φωτο)

Αυτές είναι οι δύο «ανίκητες» ομάδες της Premier League – Έγραψαν ιστορία (φωτο)

Το παρατσούκλι «invincibles», δηλαδή ανίκητοι, δεν δίνεται σε κάποιον χωρίς λόγο. Οι Άγγλοι μάλιστα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού το ποδόσφαιρο έχει τόση μεγάλη σημασία στο νησί, που αν αποφασίσουν να δώσουν ένα παρατσούκλι ή έναν «τίτλο» σε μια ομάδα, θα το κάνουν μόνο αν είναι γεγονός.

Στην ιστορία της Premier League ή γενικότερα της 1ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, μόνο 2 ομάδες έχουν κερδίσει αυτόν τον τίτλο. Μέσα σε 130 και πλέον χρόνια.

Στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε ποτέ στο νησί, η Preston North End υιοθετώντας την «Πυραμίδα του Cambridge», ήταν αήττητη σε 22 αγωνιστικές με 18 νίκες και 4 ισοπαλίες. Σε εκείνο το πρωτάθλημα, οι μόνες τρεις ομάδες που συμμετέχουν φέτος στην Premier League ήταν οι Aston Villa, η Everton και η Wolves. H Preston δεν έχασε κανένα ματς στο πρώτο πρωτάθλημα και το ρεκόρ της σταμάτησε στους 23 αγώνες χωρίς ήττα, αφού τελικά ηττήθηκε από την Aston Villa με 5-3, στην δεύτερη αγωνιστική της επόμενης χρονιάς.

Φυσικά, όταν ακούμε «invincibles» στο αγγλικό ποδόσφαιρο, το μυαλό των περισσότερων πάει στο πρωτάθλημα της Arsenal την σεζόν 2003-04. Σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών πλέον, η Arsenal κατάφερε να τερματίσει αήττητη 11 βαθμούς πάνω από την Chelsea, με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες. Ο Thierry Henry πέτυχε 30 γκολ και ο Robert Pires άλλα 14 σε μια πορεία αξιοθαύμαστη, που ακόμα και η Manchester United στην χρυσή εποχή της, ή Mancshester City των πολλών εκατομμυρίων, δεν έχουν καταφέρει να επαναλάβουν.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σχεδόν σε όλα τα ισόπαλα ματς της, η Άρσεναλ προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε αργότερα. Δεν υπήρξε δηλαδή κάποιο ματς που να καρδιοχτύπησε και να κράτησε το αήττητο στην εκπνοή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές λοιπόν είναι οι δυο ανίκητες ομάδες της Premier League, με την καθεμιά να κάνει έναν άθλο, ανάλογο με την εποχή που επιτεύχθηκε. Για την ιστορία ηPreston κέρδισε και το δεύτερο πρωτάθλημα, που ήταν και το τελευταίο της. Από τότε τερμάτισε άλλες 6 φορές στη δεύτερη θέση με τελευταία το 1957-58 και πλέον αγωνίζεται στην Championship. Από την άλλη, η Arsenal ίσως πληρώνει την «ύβρι» του αήττητου πρωταθλήματος, αφού το πρωτάθλημα που κατέκτησε εκείνη την σεζόν ήταν και το τελευταίο της, μέχρι στιγμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.