Πίεσε ψηλά τη Γαλατά ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα του στην Πόλη

Πίεσε ψηλά τη Γαλατά ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα του στην Πόλη

Την ήττα με 2-1 γνώρισε το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός στην Πόλη από την Γαλατά, όμως στα φιλικά ματς το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετρά.

Ανάλογες αναμετρήσεις αποτελούν «οδηγό» ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων και από εκείνη της Τουρκίας βγήκαν για τους «πράσινους» πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο πρώτο ημίωρο το «τριφύλλι» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Δεν κρατούσε μπάλα, πιέζονταν κυρίως από την αριστερή του πλευρά (ο Ντουρμάζ της Γαλατά ήταν σε καλή βραδιά) και ανασταλτικά έδειχνε να έχει «θέμα» στις στατικές μπάλες. Μάλιστα μετά από κόρνερ ο Μπουγιούκ άνοιξε το σκορ (19′), ενώ λίγο αργότερα ο Ντουρμάζ είχε δοκάρι, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μετά τις εσωτερικές αλλαγές όμως και κυρίως ύστερα από το «τρικ» με τον Κολοβό στον άξονα, οι «πράσινοι» πήραν τα πάνω τους και άρχισαν να απειλούν.

Στο 40′ μετά από κάθετη του Ζαχίντ στον Μακέντα, ο Ιταλός φορ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έχασε το κοντρόλ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κολοβός δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, ενώ ο Ελληνας μεσοεπιθετικός είχε και μία καλή κεφαλιά (43′), όπου η μπάλα πέρασε άουτ.

Το «τριφύλλι» άγγιξε την ισοφάριση στο 47ο λεπτό, όταν ο Κολοβός έκλεψε την μπάλα και έπαιξε γρήγορα για τον Μακέντα στον χώρο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Οκάν έδιωξε σε κόρνερ.

Το ματς συνεχίζονταν σε ανάλογο τέμπο και ο Παναθηναϊκός «κρατούσε τα ηνία», όμως κόντρα στη ροή οι γηπεδούχοι βρήκαν δεύτερο γκολ, όταν στο 61′ ο Ντονκ με κεφαλιά-ψαράκι στη μικρή περιοχή του Κότσαρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του. Κάπου εκεί άρχισαν και οι εκατέρωθεν αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε. Τελικά το «τριφύλλι» μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Κονάν, που σκόραρε με κεφαλιά μετά από πάσα του Βέργου.

Ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα που γνώρισε ήταν καλός και η εικόνα του με τον Κολοβό στον άξονα, είναι πιθανό να βάλει σε… σκέψεις τον Δώνη για μόνιμη «μετατόπιση» του διεθνή ακραίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Διούδης (46′ Κότσαρης) , Πούγγουρας (75′ Μαυρομάτης), Κολοβέτσιος (57′ Νούνες), Ινσούα (80′ Κονάν) , Γιόχανσον (72′ Αποστολάκης), Δώνης (80′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (72′ Βέργος), Ζαχίντ (72′ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (80′ Ζαγορίτης), Χατζηγιοβάνης (63′ Καμπετσής), Μακέντα (72′ Αλεξανδρόπουλος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.