ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο κίνητρο στον κόσμο – Δεν φαντάζεστε τι κερδίζουν οι νικητές (βίντεο)

Το πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο κίνητρο στον κόσμο – Δεν φαντάζεστε τι κερδίζουν οι νικητές (βίντεο)

Υπάρχουν πολλά ακριβά πρωταθλήματα. Είτε οι παίκτες είναι ακριβοί, είτε οι ομάδες πλούσιες, είτε οι χορηγοί φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια για μια θέση στη φανέλα τους. Στον αθλητισμό παντού και πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η κορυφή, η δόξα ή απλά να γίνεσαι καλύτερος. Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας των χρημάτων…

Τα top clubs της Ευρώπης θησαυρίζουν έτσι κι αλλιώς. Και θέλουν να παραμείνουν εκεί. Αλλά η ομάδα που θέλει να βρεθεί ψηλά, κοντά τους ή μαζί τους, δεν έχει ένα κίνητρο περισσότερο; Στο πιο ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου, εκείνο της Αγγλίας, η δεύτερη κατηγορία δεν θα μπορούσε να είναι αμελητέα. Για να γίνεις άλλωστε μέλος του υπερθεάματος της Premier League πρέπει να το αξίζεις.

Η Championship είναι η δεύτερη κατηγορία στο νησί. 24 ομάδες αγωνίζονται για μια θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. 46 αγωνιστικές και στο τέλος play-off για να μάθουμε τον τρίτο που θα ακολουθήσει τους δυο πρωτοπόρους στην premier League. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Γιατί όποια ομάδα κατορθώσει να προβιβαστεί, τότε αυτόματα θα αλλάξει οικονομικό status.

Τα νούμερα ζαλίζουν. Αν κάποια ομάδα προβιβαστεί, θα κερδίσει από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες το ποσό των 170 εκατομμυρίων λιρών. Αν μάλιστα κατορθώσει να παραμείνει τουλάχιστον για μια ακόμα σεζόν στην premier League τότε το ποσό αυτό θα ανέβει στα 280 εκατομμύρια λίρες. Μιλάμε για ένα ποσό που μπορεί να αλλάξει την ιστορία μιας ομάδας, αν διαχειριστεί κατάλληλα.

Φυσικά το να ανέβεις δεν είναι εύκολο. Το κίνητρο είναι μεγάλο και όλοι παλεύουν με νύχια και με δόντια. Ακόμα και οι ομάδες που δεν έχουν την δυνατότητα να «χτυπήσουν» την άνοδο, θα κάνουν ό, τι μπορούν για να παραμείνουν στην Championship, η οποία έχει με τη σειρά της πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος σε πολλές χώρες του κόσμου. Από την League 1 και κάτω άλλωστε, τα χρήματα μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Εκτός βέβαια των χρημάτων, υπάρχει και το κίνητρο να αγωνιστείς στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Η Championship είναι πιο σκληρή από την Premier League αλλά το ποδόσφαιρο που παρακολουθείς είναι σε υψηλό επίπεδο, όσον αφορά το θέαμα και το πάθος των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτόν και για αρκετούς ακόμα λόγους άλλωστε, τα γήπεδα είναι συνήθως γεμάτα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.