ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πανικός» στην Ισπανία: «Πάγωσε« ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης – Φόβοι για επεισόδια στο Καμπ Νόου (φωτο)

«Πανικός» στην Ισπανία: «Πάγωσε« ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης – Φόβοι για επεισόδια στο Καμπ Νόου (φωτο)

Η ισπανική Ομοσπονδία «λύγισε» τελικά υπό το φόβο των επεισοδίων και ανέβαλε το μεγάλο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτάθλημα της La Liga.

Η κατάσταση σε ολόκληρη την Καταλονία παραμένει «έκρυθμη» και έτσι δεν ήταν δυνατό να λάβει κάποιος την απόφαση να γίνει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι με Βαρκελώνη και Μαδρίτη να βρίσκονται σε… πόλεμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ισπανικών αρχών, οι δύο ομάδες έχουν πια περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, να έρθουν σε συμφωνία για μία νέα ημερομηνία διεξαγωγής του «κλάσικο» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Το χρονικό

Εννέα αυτονομιστές ηγέτες από την Καταλονία καταδικάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 14.10.2019, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια σχετικά με τον ρόλο τους στην αποτυχημένη προσπάθεια της περιφέρειας, το 2017, να αποκτήσει την ανεξαρτησία της, ετυμηγορία που μπορεί να αναζωπυρώσει την ένταση στην περιοχή αυτή όπου το αίτημα της αυτονομίας παραμένει ζωντανό εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια.

Στη Βαρκελώνη, ακτιβιστές υπέρ της αυτονομίας άρχισαν να αποκλείουν δρόμους ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) σε ολόκληρη την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της περιφέρειας Οριόλ Ζουνκέρας καταδικάστηκε στην πιο βαριά ποινή, 13 χρόνια, για στάση και κατάχρηση δημόσιων κεφαλαίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.