ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αγώνας «φάντασμα» : Το ντέρμπι της Κορέας που δεν είδε κανείς (βίντεο)

Αγώνας «φάντασμα» : Το ντέρμπι της Κορέας που δεν είδε κανείς (βίντεο)

Και μόνο στο άκουσμα της είδησης του ποδοσφαιρικού αγώνα Βόρειας Κορέας εναντίον Νότιας Κορέας… στέκεσαι να μάθεις τι συνέβη.

Μπορεί να μην είχε ποδοσφαιρικούς αστέρες αλλά ένα ματς ανάμεσα σε δύο χώρες που ήταν σε πόλεμο, κάποτε ήταν μία χώρα και τώρα στο άκουσμα του Κιμ Γιονγκ Ουν μερίδα του πλανήτη… τρέμει μην πατήσει το κουμπί, έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Και όσοι περιμένετε πλούσιο ρεπορτάζ και παρασκήνιο από το ματς στην Πιονγιάνγκ, θα σας δυσαρεστήσουμε.

Ούτε γκολ είχε το ματς, ούτε φιλάθλους, ούτε και δημοσιογράφους. Και μιλάμε για αγώνα προκριματικών του Μουντιάλ του 2022.

Η αποστολή της Νότιας Κορέας έφτασε στην χώρα με τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό και ιατρικό τιμ και δύο μέλη της Ομοσπονδίας, στα οποία δεν επετράπη η πρόσβαση στο Internet.

Κανείς Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος δεν βρέθηκε στο γήπεδο.

Εκτός των ενδεκάδων και των αλλαγών, δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση. Η Νότια Κορέα ακόμη δεν έχει λάβει στα χέρια της τα στιγμιότυπα του ματς.

Πήρε μια κασέτα με μονταρισμένα πλάνα, όσα ήθελε να δείξει η Βόρεια Κορέα. Τα τελευταία 20 χρόνια τα παιχνίδια με γηπεδούχο την Β.Κορέα διεξαγόντουσαν είτε στην Κίνα, είτε στην Ιαπωνία.

Στο γήπεδο «Κιμ Ιλ Σουνγκ» δεν βρήκε ούτε ένας φίλαθλος. Ούτε φωνή δεν ακούστηκε από τις εξέδρες. Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο εξεπλάγην. «Περίμενα να δω ένα γήπεδο κατάμεστο από 50.000 ανθρώπους, μια ζεστή ατμόσφαιρα και τελικά είδα άδειες εξέδρες. Απογοητεύτηκα απ’ αυτή την εξέλιξη, όπως επίσης από την έλλειψη τηλεοπτικής μετάδοσης και την απουσία δημοσιογράφων» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός παράγοντας.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας, Τσόι Γιούνγκ-ιλ, οι αντίπαλοι «έπαιζαν πόλεμο» χρησιμοποιώντας αγκώνες και γόνατα όταν πηδούσαν στον αέρα για τη μπάλα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο ίδιος κατά την επιστροφή της εθνικής Νότιας Κορέας στη Σεούλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βόρεια και Νότια Κορέα είναι στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς μετά από τρεις αγώνες, ενώ ακολουθούν ο Λίβανος με 6, το Τουρκμενιστάν με 3 και η Σρι Λάνκα χωρίς βαθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.