ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προκριματικά Euro 2020: Με 4-1 το Βέλγιο «σκόρπισε» τη Ρωσία

Προκριματικά Euro 2020: Με 4-1 το Βέλγιο «σκόρπισε» τη Ρωσία

Βέλγιο με… σπασμένα φρένα, διέλυσε 4-1 τη Ρωσία στην Αγία Πετρούπολη και εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο. Ζωντανή στη μάχη πρόκρισης η Ουαλία.

Απίθανα πράγματα κάνει το Βέλγιο, συνεχίζει την τρελή πορεία για το Euro 2020. Oι «Κόκκινοι Διάβολοι» διέλυσαν με 4-1 τη Ρωσία στην Αγία Πετρούπολη, πέτυχαν την 9η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον 9ο όμιλο και φυσικά εξασφάλισαν την πρωτιά. Στα τελικά και η Ρωσία, η οποία έχει δυο ήττες στο γκρουπ.

Οι Βέλγοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην Αγία Πετρούπολη, διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα της αντιπάλου και αποδεικνύουν πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη! Στο 19′ οι Αζάρ συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Τόργκαν πέτυχε το 1-0. Στο 33′ ήταν η σειρά του Έντεν Αζάρ να σκοράρει για το 2-0. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με ιδανικό τελείωμα στο 40′ πέτυχε το 3-0, ενώ ο Λουκάκου στο 72′ σημείωσε το 4-0. Το μόνο που κατέφερε η Ρωσία ήταν να μειώσει με τον Ντζικίγια στο 79′.

Τρίτη νίκη στον όμιλο για το Καζακστάν, το οποίο επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Σαν Μαρίνο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και όλα είχαν τελειώσει πριν το ημίωρο. Στο 6′ ο Ζαϊνουντίνοβ, στο 22′ ο Σουμπάγιεβ και στο 26′ ο Σκέτκιν πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Ο Μπεράρντι στο 76′ μείωσε για τους γηπεδούχους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βέλγιο 9 (34-2) 27

Ρωσία 9 (28-8) 21

Σκωτία 9 (13-18) 12

Κύπρος 9 (14-14) 10

Καζακστάν 9 (12-14) 10

Σαν Μαρίνο 9 (1-46) 0

Τελευταία αγωνιστική

Βέλγιο – Κύπρος

Σαν Μαρίνο – Ρωσία

Σκωτία – Καζακστάν

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε η Ουαλία, η οποία έκανε το αυτονόητο και πέρασε από το Αζερμπαϊτζάν με νίκη (0-2). Ενα τρίποντο που εξασφαλίστηκε από το πρώτο ημίχρονο, αφού ο Μουρ άνοιξε το σκορ στο 10′ και ο Γουίλσον έκανε το 0-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, στο 34′. Ετσι, η Ουαλία πήγε στην 3η θέση με 11 βαθμούς, ένα λιγότερο από τη 2η Ουγγαρία, την οποία θα υποδεχθεί σε τρεις μέρες για την τελευταία αγωνιστική!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κροατία 14 (14-6)

Ουγγαρία 12 (8-9)

Ουαλία 11 (8-6)

Σλοβακία 10 (10-8)

Αζερμπαϊτζάν 1 (5-16)

* Η Σλοβακία έχει ματς λιγότερο.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Το αυτογκόλ του Ταράσοβς στο 53′ έκρινε τελικά το Σλοβενία-Λετονία, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 1-0 και παράλληλα να μένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα τελικά του Euro 2020. Η εμφάνιση των Σλοβένων δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού απέναντι τους είχαν τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, αλλά σημασία έχει ότι πήραν το τρίποντο και θεωρητικά έχουν κάποιες ελπίδες, αν και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να… αυτοκτονήσει η Αυστρία που είναι στη 2η θέση και η οποία υποδέχεται σε λίγη ώρα τη Β. Μακεδονία ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό Λετονία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πολωνία 19 (13-2)

Αυστρία 16 (17-7)

Σλοβενία 14 (14-8)

Β. Μακεδονία 11 (10-11)

Ισραήλ 11 (15-15)

Λετονία 0 (2-28)

* Οι Πολωνία, Αυστρία, Β. Μακεδονία, Ισραήλ έχουν ματς λιγότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.