ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λιονέλ Μέσσι: Κατέκτησε για 6η φορά τη Χρυσή Μπάλα

Λιονέλ Μέσσι: Κατέκτησε για 6η φορά τη Χρυσή Μπάλα

Ο Λιονέλ Μέσι είναι για άλλη μία φορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη.

Το τρόπαιο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη επιστρέφει στα χέρια του σπουδαίου Αργεντινού άσου, ο οποίος το κατακτά για έκτη φορά

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας! Ο σπουδαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης για το 2019 καθώς συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στην ψηφοφορία του περιοδικού France Football που έχει καθιερώσει το συγκεκριμένο βραβείο από το μακρινό 1956.

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η διαρροή που υπήρξε λίγες ώρες πριν από την απονομή στα social media για την επιστροφή του βαρύτιμου τροπαίου έπειτα από τέσσερα χρόνια στα χέρια του Μέσι, ο οποίος κατακτά για έκτη φορά στην καριέρα του το χρυσό αγαλματίδιο. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει στεφθεί κορυφαίος παίκτης στον κόσμο τις χρονιές: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015.

Ο Μέσι άφησε πίσω του τον άσπονδο αντίπαλό του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πέντε χρυσές μπάλες (2008, 2013, 2014, 2016, 2017). Από τρεις χρυσές μπάλες έχουν ο Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985), ο Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974) και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).

Ο περυσινός νικητής Λούκα Μόντριτς, ο οποίος έσπασε το δεκαετές μονοπώλιο του Μέσι και του Ρονάλντο, δεν βρέθηκε μεταξύ των κορυφαίων 30.

Από και πέρα, ο Ματάις Ντε Λιχτ της Γιουβέντους κατέκτησε το Kopa Trophy, το βραβείο για τον καλύτερο νεαρό παίκτη (κάτω των 21 ετών) στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για το 2019, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ και τον Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ αναδείχτηκε κορυφαίος γκολκίπερ. Αφησε πίσω του τον Μαρκ–Αντρέ Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα και τον Έντερσον Μοράες της Μαν. Σίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις γυναίκες, η παγκόσμια πρωταθλήτρια με τις ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο πήρε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της χρονιάς και άφησε στη δεύτερη θέση της λίστας την Λούσι Μπρονζ και στην τρίτη την Άλεξ Μόργκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.