ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά είναι τα επιτεύγματα που θα κυνηγήσει ο Μέσι το 2020

Αυτά είναι τα επιτεύγματα που θα κυνηγήσει ο Μέσι το 2020

Έπειτα από ένα άκρως πετυχημένο 2019, ο Λιονέλ Μέσι ευελπιστεί να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερες, ατομικές και συλλογικές επιτυχίες, τη χρονιά που έρχεται.

Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός κυνηγάει τον θρύλο του ποδοσφαίρου, Πελέ, στον αριθμό τερμάτων με τη φανέλα μόνο ενός συλλόγου. Ο Βραζιλιάνος άσος σημείωσε με τη Σάντος 643 γκολ, με τον Μέσι να είναι στα 618 με την Μπαρτσελόνα και να χρειάζεται ακόμη 25 για να τον ξεπεράσει.

Ο «μικρός μάγος» φιλοδοξεί να πιάσει και έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Τσάβι, ο οποίος διατηρεί το ρεκόρ των περισσότερων εμφανίσεων με τον Καταλανικό σύλλογο. Ο νυν προπονητής της Αλ-Σαντ, πραγματοποίησε συνολικά 767 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι, στη 16η του σεζόν με τον σύλλογο της Βαρκελώνης, βρίσκεται στις 705 και τη δεύτερη θέση. Φυσικά, το να αγωνιστεί ο Μέσι σε 62 αγώνες για το σύλλογό του μέσα στο 2020 είναι λίγο δύσκολο, ωστόσο έχοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, θεωρείται δεδομένο πως σύντομα θα φτάσει και σε αυτό το επίτευγμα.

Ένας άλλος Ισπανός, ο Ίκερ Κασίγιας, είναι αυτός που προπορεύεται στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές σε διοργανώσεις της UEFA, έχοντας 188. Ο πρώην τερματοφύλακας και αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει 44 περισσότερες από τον Μέσι που έχει εμφανιστεί σε 140 αγώνες του Champions League και σε τέσσερα (4) ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Είναι ακόμη μία επίδοση που σίγουρα δεν μπορεί να καταρριφθεί μέσα στο 2020, ωστόσο και με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, ο Μέσι μπορεί να κάνει δικό του και αυτό το ρεκόρ.

Παραμένοντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ράιαν Γκιγκς είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στις περισσότερες διαδοχικές σεζόν στο Champions League. Ο Ουαλός πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να βρει δίχτυα σε 16 διαφορετικές σερί εκδόσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Μέσι να είναι στις 15.Την ίδια επίδοση με τον νυν προπονητή της εθνικής Ουαλίας κυνηγάει και το alter ego του Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε 14 διαδοχικές διοργανώσεις.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, το να κερδίσει ο Μέσι το έβδομο Ballon d’Or και το έβδομο Golden Boot (Χρυσό Παπούτσι) της καριέρας του, είναι κάτι που θα επιδιώξει μέσα στο 2020, όπως και το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε ευρωπαϊκή διοργάνωση σε μια σεζόν.

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο είχε σημειώσει 18 για την Πόρτο στο Europa League τη σεζόν 2010-11, ενώ η καλύτερη επίδοση του Μέσι είναι τα 14, από τη σεζόν 2011-12. Είναι δεδομένο πως εδώ ο Αργεντινός θα χρειαστεί τη βοήθεια όλης της Μπαρτσελόνα για να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται στο Champions League, ώστε να ξεπεράσει τον Κολομβιανό επιθετικό.

Τέλος – και ίσως το πιο κολακευτικό από όλα τα ρεκόρ – θα είναι να γίνει ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο πρώην συμπαίκτης του, Ντάνι Άλβες, προπορεύεται στο σχετικό πίνακα έχοντας 40, με έναν άλλο πλάγιο μπακ της Μπαρτσελόνα, τον Μάξγουελ, να ακολουθεί με 37. Στους 36 τίτλους είναι ο Γκιγκς και ο πρώην τερματοφύλακας της Πόρτο, Βίτορ Μπαϊα, είναι στους 35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μέσι έχει αυτή τη στιγμή 34 και δεδομένα δεν θα ξεπεράσει τον Άλβες μέσα στο 2020. Σίγουρα, όμως, μπορεί να σκαρφαλώσει στη σχετική λίστα κατακτώντας τρόπαια με τον Καταλανικό σύλλογο τη χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.