«Έφυγε» ο θρύλος του Άγιαξ Μπάρι Χουλσόφ! (βίντεο)

«Έφυγε» ο θρύλος του Άγιαξ Μπάρι Χουλσόφ! (βίντεο)

Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του Άγιαξ, Μπάρι Χουλσόφ. Ο Ολλανδός είχε περάσει και από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα ως προπονητής.

Ο Ολλανδός θρύλος έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη που έδωσε με μια σοβαρή ασθένεια. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένεια του Αίαντα αλλά και του ολλανδικού ποδοσφαίρου γενικότερα καθώς υπήρξε ένας εξαιρετικός αλλά και ιδιαίτερα συμπαθής ποδοσφαιριστής. Η απώλεια του Χουλσόφ ήρθε λίγο καιρό μετά τον θάνατο ενός ακόμη μεγάλου Ολλανδού ποδοσφαιριστή, του Ρομπ Ρένσενμπρινκ.

Υπήρξε εκλεκτό μέλος της ασυναγώνιστης ομάδας του Αγιαξ που κατέκτησε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973) και έφερε στην Ευρώπη την επανάσταση του Total Football. Ο Μπάρι Χουλσόφ υπήρξε ένας θαυμάσιος αμυντικός και μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία στην ανασταλτική λειτουργία του Αίαντα και έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο μποέμ φιγούρες εκείνης της ομάδας. Ηταν ασταμάτητος στο τρέξιμο και οι δυνάμεις του ήταν ανεξάντλητες μέσα στο γήπεδο.

Μολονότι δεν ήταν από τις μεγάλες φίρμες της ομάδας όπως για παράδειγμα ο Γιόχαν Κρόιφ, η παρουσία του υπήρξε καταλυτική για την επίτευξη του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου που έπαιξε η καλύτερη ομάδα που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα.

Ο Χουλσόφ φόρεσε 385 φορές την φανέλα του Αγιαξ από το 1967 ως το 1977 και άλλες 12 της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ το 1991 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα, μεταφέροντας λίγη από την λάμψη του στην ομάδα των Ηπειρωτών.

Βίντεο από τον ημιτελικό του Πρωταθλητριών μεταξύ του Αγιαξ και της Ρεάλ το 1972-73

To γκολ που πέτυχε στον προημιτελικό του Αγιαξ με τη Σέλτικ το 1970-71

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.