ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Champions League: «Μίλησαν» οι έδρες – Νίκη για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Champions League: «Μίλησαν» οι έδρες – Νίκη για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Η Ατλέτικο ζόρισε τη Λίβερπουλ, νικώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης με 1-0, ενώ με πρωταγωνιστή τον νεαρό Έρλινγκ Χάλαντ οι Βεστφαλοί νίκησαν με 2-1 την Παρί.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-0

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά κι ευτύχησε να πετύχει το γρήγορο γκολ που έψαχνε. Στο 4’ από ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα κόλλησε και ο Σαούλ με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Από το 10’ και μετά η Λίβερπουλ πήρε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και δεν είχε φάσεις.

Στο 20’ ο Λόντι έκανε μια επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ρόμπερτσον να κόβει σωτήρια προ του Μοράτα, μια υπενθύμιση πως η Ατλέτικο μπορούσε ανα πάσα στιγμή να απειλήσει. Έτσι έγινε και στο 26’ με τον Άλισον να αποκρούει το κοντινό σουτ του Μοράτα από αριστερά κρατώντας το 1-0, την ώρα που οι «ρεντς» προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ.

Η πρώτη κανονική ευκαιρία της Λίβερπουλ ήταν στο 35’ με τον Σαλάχ από καλή θέση να σουτάρει πάνω στον Φελίπε και να περνάει κόρνερ και το ημίχρονο να λήγει 1-0, δίκαια για τους γηπεδούχους.

Ο Κλοπ έκανε αλλαγή τον εκνευρισμένο Μανέ που είχε κάρτα με τον Οριγκί, με τη Λίβερπουλ να μπαίνει δυνατά και να χάνει ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 53’. Οι «ρεντς» είχαν ανεβάσει την πίεση τους απέναντι σε μια πολύ παθητική Ατλέτικο, αν και οι γηπεδούχοι κατάφεραν σχετικά γρήγορα να φέρουν πάλι το ματς στα μέτρα τους.

O Μοράτα στο 68’ πέταξε μια τεράστια ευκαιρία στα σκουπίδια, γλιστρώντας από το ύψος του πέναλτι από την μπαλιά του Λόντι. Στο 73’ ο Χέντερσον με πλασέ στην κίνηση είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ίσως στην καλύτερη φάση των «ρεντς».

Οι δυο τεχνικοί στη συνέχεια ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους (Βιτόλο και Ντιέγκο Κόστα από τη μία, Τσάμπερλεϊν και Μίλνερ από την άλλη). Το ματς έμοιαζε να έχει σβήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού η μεν Ατλέτικο είχε το 1-0 και το κρατούσε, η δε Λίβερπουλ δεν μπορούσε να απειλήσει τον Όμπλακ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 2-1

Λίγα πράγματα

Οι Γερμανοί στο ξεκίνημα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 14’ με τον Σάντσο να σπαταλάει μια καλή αντεπίθεση. Λίγο μετά στο 21’ ο Τσαν βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στο ύψος του πέναλτι και τελευταία στιγμή κόπηκε.

Το συντηρητικό σχήμα της Ντόρτμουντ έφερνε αποτέλεσμα αμυντικά, αλλά από την άλλη ήταν εκτός παιχνιδιού ο Χάλαντ, που ουσιαστικά φάνηκε μόνο στο δίλεπτο 35’ -36’ όπου τα τελειώματα του, ιδίως στη δεύτερη φάση, δεν ήταν τα καλύτερα. Έτσι, η ανάπαυλα βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες στο 0-0, με την Παρί να ολοκληρώνει τον αγώνα χωρίς τελική.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο μέρος, με τους Βεστφαλούς να έχουν την πρωτοβουλία αλλά ως εκεί. Όλα αυτά ως το 69’ όταν ο Χάλαντ πήρε την κόντρα και με κοντινό σουτ νίκησε τον Νάβας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Στο 75’ ο Εμπαπέ έκανε ό,τι ήθελε τον Ζαγκαντού, πάσαρε στον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος σε κενή εστία σημείωσε το 1-1. Ο Χάλαντ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 77’ με τρομερό σου έξω από την περιοχή νίκησε τον Νάβας για δεύτερη φορά για το 2-1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.